Rabu, 26 April 2017

Buat ibu-ibu, ini punca stress, mengantuk dan lemau di tempat kerja dan di rumah



Ibu bekerjaya dan surirumah... ni tips sikit2 sy dapat dari seminar

.

.

.

.
Penah x bila bangun pagi walaupun dah mandi tapi still rsa lemau😴.. bila start keja pun rsa mcm lembab je otak nak fikir, asik menguap je.. menguap punya menguap dakat dekat 1/2 jam keja xjalan.. dah pukul 12 tp masak pun belum, punya ssh nk dpt idea nk masak apa..yg bkeja pulak wlupn dah tahu kja apa nk buat tp rsa lembabnya nk start😰
.
.
.
.
Adusss stress!😣😤
.
.
.
Sebab apa eh?
.
.
.
Sbb kurangnya bekalan oksigen untuk dibekalkan ke otak, tubuh berangin, hormon xbalance serta perjalanan darah dalam tubuh yg kurang lancar.. bila oksigen dan perjalanan darah xlancar mula lah tubuh rasa lesu, mengantuk, lemah dan kurg fokus..pastu asik nak bebal buat kerja.. sampai 1 tahap boleh meroyan😵.. Jangan pandang remeh..
.
.
.
Macam mana caranya nk enhance?
.
.
.
.
1.Minum air banyak 1liter utk setiap 25kg berat badan
2. Makan byk sayur sayuran dan buah buahan berkhasiat
3. Lakukan urutan tubuh sekuragnya sebulan sekali utk membuang angin, tingkatkan blood circulation dan utk menyegarkan tubuh.
.
.
.
Ish...Bz lah xsempat nak mengurut...
.
.
.
Kalau xsempat nak mengurut, ibu2 boleh buat urutan sendiri di rumah lepas mandi.. contoh gunakan #captivatingmassageoil, sapukan pd belakang urutan atas kebawah, dada, sendi dan pd bahagian2 yg kurg selesa..Basil oil, Eucalyptus oil, ni mampu melancarkan blood circulation dan buang angin (mengandungi papermint)..maklumat akn mudah sampai ke otak hasilnya juga boleh buatkn kita mudah fokus terutama ketika memandu lama dan dduk lama di ats kerusi
.
.
.
.
.
Jangan lupa sembur dengan #mpssensation rose sbgai anti depression dan tingkatkan kestabilan hormon.. atau boleh sembur #mpscitrusberry, #mpspandan, #mpsheritage #mpslavender atau #mpsglory.. mengikut keperluan puan2..
.
.
.
.


Hasinya tubuh rasa segar, otak lebih cergas, tubuh lebih bertenaga xdelah rasa lemau dan asik nk marah je..

.

.

.

apa yg ada dlm #captivatingmassageoil ni?

Basil oil, Eucalyptus oil, Lavender oil, Peppermint oil..

.

.

.

.

Cubalah!..
.
.
No automatic alt text available.
Utuk hari hari yang lemau saya pilih gabungan MPS Rose sensation dengan Captivating massage oil. Mantap sangat!

Keywords