Isnin, 3 April 2017

AVERA SOOTHING & MOISTURIZING PRODUK TERBAIK UNTUK SEMUA JENIS KULIT TERMASUK KULIT SENSITIF

Nak story nih... kite baru je add produk baru dalam list jualan kiter... Produk apa tu? jeng.. jeng..jeng... Yang penting ianya produk NATURAL ye!

Image result for sutra product
Semestinya SUTRA..

Produk SUTRA memang banyak sampai taktau mana 1 nak grab tau.. Mula-mula kenal SUTRA saya cuma gunakan wangian aroma terapi sahaja.. since sy jumpa kak izza masa 'versatile festival' kat KB, sy tergerak hati nak beli Soothing Gel sebab terpengaruh kata2 hakak kiter ni..Niat saya yang mula-mula nak cari massage oil tapi terbatal sebab xde stock, so dari datang jauh2 dengan tangan kosong baik sy grab 1.. Kak Izza kenalkan saya dengan facial wash, shower gel dan soothing katanya bgus utk kulit sensitif, ruam, panau, kurap, mengelupas, stress mark banyak lagi lah..  dalam hati ye ker? semua orang akan promote produk dia baguih (pandangan skeptikal saya).haha

Image may contain: 4 people, people standing
Ni ketika event Versetail Festival kat Kota Bharu Trade Center


Kebetulan tringat ibu jari saya yang mengelupas dan pedih bila kena air dan makan smbal belacan..huhu... jadik sy grab soothing saja..



Balik rumah saya apply soothing lepas mandi dan lepas solat, rasa sejukkk ja...soothing ja time2 cuaca panas ni.. kat muka, lengan semua sy apply, hari pertama ke2, ke3 tak perasan apa2 perubahan pun, tak terfikir sikit pun nak ambil gmbar sblum pakai produk(sebab avera xda dlm list jualan sy), sampai dekat sminggu lebih baru saya terperasan tangan saya yang mengelupas dan pedih tu dh ok, kulit dah sekata.. memang berbaloi sgt2 tau.. yg paling best saya apply kat anak-anak bila terkena gigitan nyamuk, kejap ja dh hilang bintat.. Macam petang semalam kt rumah MIL ainun terkena gigitan kerengga kat kaki, menggaru dia tak tahan gatal, terus sy sapu avera sooting ni, kejap je dia dah berhenti menggaru, bengkak dan kemerahan pun hilang.. mcm biasalah ummi beliau lupa lagi nak snap gambar before after.. dalam keadaan kelam kabut macam ni memang tak ingat la nak snap2 gambar ni ha.. Start dari tu saya dah tanam azam yang saya nak add produk ni sebagai produk jualan saya...

Image may contain: drink
Avera soothing gel, my  family skin's best friends dah sekarang.. Hrganya murah je tau.. hanya RM30 utk 250ml

1. kegunaan harian sebagai pelembab kulit muka dan badan
2. membantu merawat selaran matahari dan angin
3. membantu merawat jerawat dan kerosakan kulit
4. membantu melambatkan proses penuaan dan menegangkan kulit
5. membantu mengurangkan kesan regangan kulit (stretch marks)
6. merawat dan melegakan ruam, radang dan gatal kulit akibat eczema
7. membantu merawat luka kecil dan kesan melecur
8. membantu mengurangkan kesan tumit kaki yang merekah
9. melegakan gigitan serangga


Image may contain: one or more people


Yang best jugak pasal Avera soothing gel ni, ibu-ibu boleh simpan untuk standby kalau-kalau anak-anak anda demam, tujuannya untuk turunkan suhu badan.. InsyAllah menjadi.. tu nanti saya cerita next entri

Avera soothing gel ni adalah purely natural dan aloe veranya adalah dari sumber organik. Bukan sebarangan tau nak iktiraf produk itu natural dan organik. Ia juga sesuai digunakan untuk yang mempunyai masalah kulit sensitif.

Image may contain: 1 person, text
Keberkesanan dapat dilihat selepas 2 minggu penggunaan..

Perkara yang anda wajib tahu sebelum menggunakan sebarang produk kulit bagi yang ada masalah kulit sensitif


PARABEN FREE, GLUTEN FREE, FRAGRANCE FREE, MINERAL OIL FREE, ARTIFICIAL COLOUR FREE AND NOT TESTED ON ANIMAL



Avera Soothing ini juga diformulasi dari ekstrak pokok lidah buaya, timun dan tembikai yang mempunyai banyak khasiat untuk kulit



"Natural must 80% of the total ingredients in one product must be natural"     
"Organic refer to the ingredients, planting and production must be organic certified"
Nak pilih produk kena tahu basic berkenaan kampeni tau..

Finally sign up sebagai ejen SUTRA... yeayy!!

Tq kak Izza sudi hantar barang kiter dari ganu sampai Kelantan


Image may contain: 3 people
My baby Habib yang mengantuk sejak masuk kereta..

Nak tahu lebih lanjut berkenaan produk ini, silalah whatsapp sy
016-7761180

Atau klik link ini ye utk terus ke ruang whatsapp
Sekian... Tq for reading..