Isnin, 3 April 2017

AVERA SOOTHING & MOISTURIZING PRODUK TERBAIK UNTUK SEMUA JENIS KULIT TERMASUK KULIT SENSITIF

Nak story nih... kite baru je add produk baru dalam list jualan kiter... Produk apa tu? jeng.. jeng..jeng... Yang penting ianya produk NATURAL ye!

Image result for sutra product
Semestinya SUTRA..

Produk SUTRA memang banyak sampai taktau mana 1 nak grab tau.. Mula-mula kenal SUTRA saya cuma gunakan wangian aroma terapi sahaja.. since sy jumpa kak izza masa 'versatile festival' kat KB, sy tergerak hati nak beli Soothing Gel sebab terpengaruh kata2 hakak kiter ni..Niat saya yang mula-mula nak cari massage oil tapi terbatal sebab xde stock, so dari datang jauh2 dengan tangan kosong baik sy grab 1.. Kak Izza kenalkan saya dengan facial wash, shower gel dan soothing katanya bgus utk kulit sensitif, ruam, panau, kurap, mengelupas, stress mark banyak lagi lah..  dalam hati ye ker? semua orang akan promote produk dia baguih (pandangan skeptikal saya).haha

Image may contain: 4 people, people standing
Ni ketika event Versetail Festival kat Kota Bharu Trade Center


Kebetulan tringat ibu jari saya yang mengelupas dan pedih bila kena air dan makan smbal belacan..huhu... jadik sy grab soothing saja..



Balik rumah saya apply soothing lepas mandi dan lepas solat, rasa sejukkk ja...soothing ja time2 cuaca panas ni.. kat muka, lengan semua sy apply, hari pertama ke2, ke3 tak perasan apa2 perubahan pun, tak terfikir sikit pun nak ambil gmbar sblum pakai produk(sebab avera xda dlm list jualan sy), sampai dekat sminggu lebih baru saya terperasan tangan saya yang mengelupas dan pedih tu dh ok, kulit dah sekata.. memang berbaloi sgt2 tau.. yg paling best saya apply kat anak-anak bila terkena gigitan nyamuk, kejap ja dh hilang bintat.. Macam petang semalam kt rumah MIL ainun terkena gigitan kerengga kat kaki, menggaru dia tak tahan gatal, terus sy sapu avera sooting ni, kejap je dia dah berhenti menggaru, bengkak dan kemerahan pun hilang.. mcm biasalah ummi beliau lupa lagi nak snap gambar before after.. dalam keadaan kelam kabut macam ni memang tak ingat la nak snap2 gambar ni ha.. Start dari tu saya dah tanam azam yang saya nak add produk ni sebagai produk jualan saya...

Image may contain: drink
Avera soothing gel, my  family skin's best friends dah sekarang.. Hrganya murah je tau.. hanya RM30 utk 250ml

1. kegunaan harian sebagai pelembab kulit muka dan badan
2. membantu merawat selaran matahari dan angin
3. membantu merawat jerawat dan kerosakan kulit
4. membantu melambatkan proses penuaan dan menegangkan kulit
5. membantu mengurangkan kesan regangan kulit (stretch marks)
6. merawat dan melegakan ruam, radang dan gatal kulit akibat eczema
7. membantu merawat luka kecil dan kesan melecur
8. membantu mengurangkan kesan tumit kaki yang merekah
9. melegakan gigitan serangga


Image may contain: one or more people


Yang best jugak pasal Avera soothing gel ni, ibu-ibu boleh simpan untuk standby kalau-kalau anak-anak anda demam, tujuannya untuk turunkan suhu badan.. InsyAllah menjadi.. tu nanti saya cerita next entri

Avera soothing gel ni adalah purely natural dan aloe veranya adalah dari sumber organik. Bukan sebarangan tau nak iktiraf produk itu natural dan organik. Ia juga sesuai digunakan untuk yang mempunyai masalah kulit sensitif.

Image may contain: 1 person, text
Keberkesanan dapat dilihat selepas 2 minggu penggunaan..

Perkara yang anda wajib tahu sebelum menggunakan sebarang produk kulit bagi yang ada masalah kulit sensitif


PARABEN FREE, GLUTEN FREE, FRAGRANCE FREE, MINERAL OIL FREE, ARTIFICIAL COLOUR FREE AND NOT TESTED ON ANIMAL



Avera Soothing ini juga diformulasi dari ekstrak pokok lidah buaya, timun dan tembikai yang mempunyai banyak khasiat untuk kulit



"Natural must 80% of the total ingredients in one product must be natural"     
"Organic refer to the ingredients, planting and production must be organic certified"
Nak pilih produk kena tahu basic berkenaan kampeni tau..

Finally sign up sebagai ejen SUTRA... yeayy!!

Tq kak Izza sudi hantar barang kiter dari ganu sampai Kelantan


Image may contain: 3 people
My baby Habib yang mengantuk sejak masuk kereta..

Nak tahu lebih lanjut berkenaan produk ini, silalah whatsapp sy
016-7761180

Atau klik link ini ye utk terus ke ruang whatsapp
Sekian... Tq for reading..

Jumaat, 10 Februari 2017

SAYA DAN EKSTRAK KACIP FATIMAH

Harini godek2 facebook terserempak dengan gambar2 lama saya zaman baru habis study, saje lah saya nk mengimbau balik zaman anak daraku, hakak hakak kat intel la yg tag gambar2 saya, time tu saya baru bekerja di intel..waktu ni saya agak gumukkk, dah la nak dekat dengan hari perkahwinan saya.. malu tau tengok gambar sendiri.. masa ni jangan cakap lah memang saya tak pernah pun terfikir nak ambil supplement dalaman dan luaran saya.. berat saya time ni 59kg, kalau nak ikutkan takdelah berat sangat tapi ramai cakap saya agak berisi since tamat belajar... adudududuu...yerlah belajar dah habis, ada duit belanja untuk makan aje.. nak makan yang hipster2.. hambikk ini hasilnya dengan kulit kusam dan tak terurus..


No automatic alt text available.
Seminggu sebelum menjelang hari perkahwinan berat 59kg..

Image may contain: 5 people
Malu tengok gambar sendiri...


MASALAH SEBELUM KAHWIN
Sebelum kahwin masalah besar yang saya hadapi opkos lah kegemukan dan msalah kedua adalah period tak teratur dan senggugut kuat. Bila difikirkan balik faktor faktornya mungkin dulu since belajar kat U saya sentiasa stress, tidur lewat dan makan pun tak menentu, circulation period sy adalah 42 hari, sangat tak normal 


LEPAS KAHWIN
Alhamdulillah fasa baru bermula, 5bulan lepas tu baru lah hamil mungkin disebabkan circulation sy yang tak menentu agak sukar lah nak merancang.. Tapi alhamdulillah Allah bagi jugak sy rezeki, mungkin masalah hormon sy tidak terlalu kronik tapi yerlah sebelum kahwin tak terfikir sangat pasal penjagaan dalaman dan luaran, dah orang ajak kawin kita kawin jelah..hahahha

BERSALIN
Bila dah lepas bersalin dalam tempoh berpantang saya ambil supplement dari mak bidan yang saya sendiri tak tahu kualitinya dan tiada KKM, yelah anak pertama memang pengalaman pun tiada, ikut je apa org tua2 cakap. Sehingga pada hari ke 40 pun darah nifas saya masih keluar sikit2 mcm tersekat, masuk hari ke 50 terus berhenti bila rasa confident saya mandi wajib dan solat. Masa tu saya sangat berharap supaya nifas tak keluar lagi sebab ikut mazhab syafie tempoh nifas adalah 60 hari, maka kalau selepas 60 hari masih ada darah maka is dikira istihadah.. Nak cerita pasal nifas ni memang panjang, nanti saya akan tulis dalam entri lain ya..So pada hari ke 51 baru sy cuba Ekstrak Kacip Fatimah (beli secara cod).Masa ni saja nak try2 EKF sebab problem lepas bersalin saya selalu rasa menyucuk nyucuk kat tapaak kaki.

SELEPAS PENGAMBILAN EKSTRAK KACIP FATIMAH
Haaa.... ni part paling saya eksited nak cerita.. Saya start ambil EKF pada waktu pagi, petang tu agak terkejut sebab tiba2 darah nifas keluar semula warna agak pekat tapi sedikit, ini menunjukkan bahawa saki baki darah nifas masih belum keluar habis dalam rahim kita so bila ambil Ekstrak Kacip Fatimah ia sebenarnya bertindak seperti 'membersihkan' rahim. Amat penting untuk kita pastikan darah nifas keluar habis ye puan2, sebab bila darah nifas tidak keluar habis mungkin akan mennjadi penyebab kepada masalah meroyan atau msalah2 lain yang berkaitan dengan rahim kita. Orang perempuan memang kena jaga part ini, jangan muka cantik tapi dalaman tak terjaga.. gituu.. ok sambung balik cerita tadi, so dipendekan cerita darah nifas saya habis pada hari ke 57 dan waktu tu memang saya betul2 confident untuk mandi wajib dan bersolat semula. Alhamdulillah..

PENGAMBILAN EKSTRAK KACIP FATIMAH SECARA KONSISTEN
Masuk bulan2 yang berikutnya saya amalkan EKF secara konsisten dan Alhamdulillah sakit menyucuk nyucuk kat tapaak kaki setiap kali bangun pagi dah makin berkurang, rasa lebih bertenaga setiap hari, tambahan kena jaga anak yang masih kecil dah tak jadi masalah bagi saya. Masuk bulan ke3 saya terus sign up sebagai ejen EKF sebab saya dah tahu dan alami kebaikannya sambil2 consume untuk diri sendiri. 


Anak pertama, selepas 3bulan amalkan EKF berat tinggal 54kg! 



Alhamdulillah bila masuk anak dua saya masih setia konsisten dengan Ekstrak Kacip Fatimah.. Period dah stabil ngam2 29hari circulation and no more senggugut dan yang penting berat saya maintain! kadang2 keseimbangan hormon juga memainkan peranan penting terhadap berat badan, kerana bila hormon stabil kadar metabolisma juga akan stabil secara tak langsung membantu untuk maintainkan berat. 


Sekarang anak 2 dgn berat 53kg umur 30tahun..


Dan yaang paling best Ekstrak Kacip Fatimah mengandungi anti oksidan daripada tumbuhan kacip fatimah itu sendiri.. kalau nak awet muda rajin2 lah amalkan Ekstrak Kacip Fatimah ye..

Supplement harian saya VCO dan EKF


last but not least...
Mengupdate blog sambil memangku 2 anak...

JOM GRAB!

untuk sebarang konsultasi boleh kemukakan kepada saya 
whapsapp: 016.776.1180