RECENT POST

Selasa, 27 Januari 2015

AMALAN PENGAMBILAN EKSTRAK KACIP FATIMAH SELEPAS PEMBEDAHAN PADA RAHIM

Beberapa minggu yang lepas saya mendapat msg daripada pelanggan Ekstrak Kacip Fatimah yang mengalami bleeding berpanjangan serta haid tidak stabil sejak di bangku sekolah, tambahnya lagi beliau baru sahaja menjalani diagnosis dan mendapati ada ketulan pada rahimnya dan belum dipastikan jenis ketumbuhan, dalam hati saya terlintas mungkin beliau mengalami fibroid atau cyst berdasarkan pengalaman dengan pelanggan2 EKF yang lain,  namun baru-baru ni beliau menghubungi saya semula memberitahu bahawa beliau bakal menjalani pembedahan kecil Laparoscopy untuk mengeluarkan ketulan atau ketumbuhan pada rahim, namun jenis ketulan masih juga belum dikenalpasti.. 

Beliau juga bertanyakan adakah sesuai Ekstrak Kacip Fatimah di ambil selepas pembedahan.. jawapan saya "ya, EKF membantu memulihkan luka selepas pembedahan dan mengecutkan rahim juga baik untuk wanita yang menjalani cesarean untuk melahirkan". 

Selang 2hari selepas sahaja selesai pembedahan beliau menghubungi saya melalui whatsapp dan memberitahu yang ketulan tersebut berjaya dikeluarkan.. Alhamdulillah.. Beliau juga mengamalkan Ekstrak Kacip Fatimah selepas pembedahan kecil itu serta mendapati rasa nyeri bekas pembedahan kurang selepas mengambil EKF.

Menurut beliau lagi, Dr memberitahu bahawa ketumbuhan yang dikeluarkan adalah fibroid+cyst serta kandungan yang tak jadi.. wallahualam..






Untuk pertanyaan lanjut sila klik gambar di atas atau hubungi no seperti di atas


Link yang berkaitan:

Ahad, 25 Januari 2015

Serum Vitamin C kurangkan kedutan #Testimonial




Kalau zaman dulu kebanyakkan wanita mengamalkan herba Kacip Fatimah untuk nampak awet muda luaran dan dalaman.. Zaman dulu mana ada vitamin C bagai, kecuali melalui pemakanan, tapi sekarang kita dah maju dah ada vitamin c dalam bentuk tablet untuk ditelan dan serum Vitamin C cuma tunggu nak apply kat muka aje..  tiada alasan untuk kelihatan muda sentiasa.. gituu

Jadi siapa kata usia 50an dah terlambat untuk penjagaan kulit? xcaye tengok testimoni dibawah..


Fungsi Vitamin C pada kulit wajah
Vitamin c bertujuan menyembuhkan penyakit kulit, proses penuaan adalah disebabkan oleh radikal bebas dan faktor usia, akibat dari tindak balas radikal bebas tersebut menjadikan kulit kita rosak,kusam,berkedut-kedut serta muncul pigment-pigment hitam pada kulit.

Vitamin c dgn fungsi antioksidannya berperanan meremajakan kulit, mencegah penuaan akibat serangan radikal bebas serta menghalang sinaran matahari yg bole menimbulkan gangguan kulit.proses terakhirnya menjadikan kulit lebih sihat,cantik,bersih,bersinar dan cerah.


Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi contact number seperti di atas atau klik pada gambar

Link berkaitan:

Jumaat, 16 Januari 2015

JUBAH TERBARU DARI PASTELUNA


Masalah bagi ibu-ibu macam saya dalam pemilihan jubah adalah kebanyakkannya x nursing friendly... pulak kat tempat awam, takkan la nak angkat habis.. kan.. kan.. Saya ada 3 jubah yang beli sebelum berkahwin tapi bila dah ada si kecik terpaksalah simpan rapi dalam almari. Dulunya langsung tak terfikir jubah2 nursing ni, yang saya tahu nak look nice je bila dah berkahwin dan ada anak kecil baru rasa membazir.. 

Jadi adik-adik yang nak cri jubah tu siap2 dari sekarang cari jubah yang ada zip kat depan, xrugi pon dik sebab boleh pakai bila pregnant dan menyusu bila u dah kawin nanti.. gitu.. "Eh apa ni kak tawin2, preggy pulak... kite mude remaja lagi tau!".. tu lah hakikatnya dik.. nursing friendly semua golongan boleh pakai tau..

Oklah jom tengok jubah2 muslimah yang menepati kehendak muslimah sweet masa kini...


CIRI2 JUBAH MUSLIMAH DI PASTELUNA COLLECTION:


  • Loose
  • Material kain tidak melekat pada tubuh
  • Tidak panas dan selesa
  • Tidak jarang
  • Nursing friendly
  • Wudhu friendly
  • Nampak sweet dan comel (pekej tambahan..hehe)


ADELIA PURPLE 01
Harga: RM110
FREE POSTAGE!

ADELIA BLACK 02
Harga: RM110
FREE POSTAGE!

ADELIA PEACH 03
Harga: RM110
FREE POSTAGE!

ADELIA BLUE 05
Harga: RM110
FREE POSTAGE!






Photo: Wow! cantiknya.. yang penting ada effect kurus kat pinggang ye, jadi yang berisi nampak kurus sikit.. 
antara kelebihan yg lain: 
* Nursing friendly
* Whuduk friendly
* Sangat selesa 
* Material berkualiti 

Untuk size sila rujuk link ini
https://www.facebook.com/notes/pasteluna-collection/ukuran-untuk-jubah-mylia/435995789882783

cepat grab sbb yg ini adalah hot colour.. hot item!
MYLIA BLACK 01
Harga: RM110
FREE POSTAGE!

Bahagian depan dada siap zip bagi ibu-ibu yang breastfeeding, manakala bahagian tangan ada disediakan juga zip untuk memudahkan muslimah nak berwudhuk... Kedua-dua jubah MYLIA dan ADELIA ada ciri2 seperti ini..




and last but not least.....
 



Jubah ni saya tak jual ye... terimakasih :)




Rabu, 14 Januari 2015

CATALOG

Ramai pelanggan saya yang confuse mana satu produk keluaran UTM dan yang mana satu keluaran NN Beauty Empire, jadi di sini saya buat pengelasan berbentuk catalog, so senang lah anda nak buat pilihan nanti dah siap dengan harga.

Stock juga saya update setiap masa so u all tak perlu ragu-ragu stock tu available atau tidak, kalau masih ragu2 silalah whatsapp saya 0167761180 ye untuk fast respond! 

Untuk catalog jubah di ruangan lain ye u olss..

Selamat membeli...tentiu...

PRODUK KELUARAN INSTUT PENYELIDIKAN BIO-PRODUK UTM


Ekstrak Tongkat Ali (60 Capsules)
EKSTRAK TONGKAT ALI
60 Capsules
Harga : RM90
Postage: RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM9 (Sabah/Sarawak)
STOCK AVAILABLE!
Ekstrak Kacip Fatimah (60 capsules)
EKSTRAK KACIP FATIMAH
60 Capsules
Harga : RM90
Postage: RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM9 (Sabah/Sarawak)
STOCK AVAILABLE!


WHITENING REJUVENATING SERUM
50ml
Harga : RM190
Harga promosi: RM96!
Postage: RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM9 (Sabah/Sarawak)
OUT OF STOCK!



anti-ageing-bottle
ANTI AGEING REGENERATING SERUM
50ml
Harga : RM190 
Harga promosi:RM96!
Postage: RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM9 (Sabah/Sarawak)
OUT OF STOCK!

 
VIRGIN COCONUT OIL (Liquid)
150ml
Harga : RM35
Postage: RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM9 (Sabah/Sarawak)
OUT OF STOCK!
























VIRGIN COCONUT OIL (Liquid)
370ml
Harga: RM 76
Postage: RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM9 (Sabah/Sarawak) 
OUT OF STOCK!



SUPER POWER GRAPE SEED OIL (60 CAPSULES)
SUPER POWER GRAPESEED OIL
60 softgels
Harga: RM 65
Postage: RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM9 (Sabah/Sarawak)
STOCK AVAILABLE!













VIRGIN COCONUT OIL
120 softgels
Harga: RM 59
Postage: RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM9 (Sabah/Sarawak)
STOCK AVAILABLE!










PRODUK KELUARAN NN BEAUTY EMPIRE





SERUM VITAMIN C
15ml
Harga: RM 60 (SM), RM70 (SS)
FREE POSTAGE!
STOCK AVAILABLE!


PRODUK MEMBANYAKKAN SUSU IBU
UMMA LACTO
10 Sachet
Harga : RM60
BELI 2 PERCUMA 1!
OUT OF STOCK!









Khamis, 8 Januari 2015

CLEARANCE STOK ANTI AGEING REGENERATING SERUM DAN WHITENING REJUVENATING SERUM!! MURAH GILER!

Sikit je saya nak komen...
rugi xgrab sebab murah GILER!
Murah sebab saya nak buat CLEARANCE STOK!
Nak tahu lebih lanjut pasal produk ini sila klik Whitening Rejuvenating Serum dan Anti Ageing Regenerating Serum

HARGA SEBENAR UNTUK 1BOTOL SERUM ADALAH: RM190

TETAPI!!!!

DENGAN RM190 ANDA BOLEH DAPAT KEDUA-DUA SERUM ANTI AGEING DAN WHITENING!!!

BERBALOI MEMANG BERBALOI!!




STOK SANGAT TERHAD!!

Nak dapatkan produk di atas?
Whatsapps: 0167761180

Rabu, 7 Januari 2015

JUBAH MUSLIMAH


Sempena tahun baru ni banyak perancangan untuk SOHO biznet resources yang masih dalam perangkaan antaranya projek kereta sewa, insyAllah dalam masa sebulan dua ni, sekarang ni nak cerita pasal butik online saya.. eksited sangat sebab saya memang minat dengan jubah muslimah yg loose, senang nak berwudhu dan yang penting breastfeed friendly...

Yang sebenarnya dah lama butik online PASTELUNA COLLECTION ni tapi disebabkan masa yang tak mengizinkan saya stop dulu jualan dan kali ni kembali semula dengan penampilan wajah baru... yeayy!

Untuk puan-puan dan saudari2 kalau nak dapatkan jubah yang:

  • Loose
  • Mudah untuk berwudhu
  • Breastfeed frendly
  • Cantik
  • Selesa
  • Murah!
Silalah ke page PASTELUNA COLLECTION dan like ye sebab nanti terlepas pulak newsfeed contest kami, hadiah menarik menanti anda!!

Tetapi jualan akan bermula pada pertengahan bulan ini, jadi sila bersedia!

sekian.. stay cun!




Isnin, 5 Januari 2015

Vitamin C tanpa suntikan dengan 'Vitamin C Serum'


Penah tengok x proses suntikan botox atau vitamin C, saya penah tengok melalui rancangan NONA, biasanya suntikan vitamin C sangat popular di kalangan artis dan mak datin, kosnya memang tinggi dan memerlukan proses suntikan secara berulang, misalan kalau terlepas sebulan suntikan mungkin kulit muka akan kendur secara tiba2.. Ramai yang telah mencuba melalui suntikan dan mendapatkan hasil yang memberangsangkan. Tetapi ada yang menerima kesan sampingan sebaliknya selepas suntikan itu dilakukan...

Antara kesan ialah jika tersalah suntik boleh menyebabkan ptosis di mana muka menjadi tidak kenyal dan jatuh akibat kesan lumpuh yang teruk dan boleh menyebabkan alergi.... memang tak disangkal suntikan vitamin C boleh menyebabkan perubahan ketara pada wajah dan kalau berhenti maka perubahan ketara juga akan berlaku...xsyok kan macam tu...

Skarang ramai orang nak cantik cepat tanpa memikirkan kesannya pada kesihatan wajah dan tubuh.. Biarlah cantik secara semulajadi, tidak perlu menahan kesakitan kerana jarum suntikan. Paling penting ialah tidak perlu mengeluarkan belanja beratus ringgit setiap kali datang untuk mengulang rawatan vitamin C.

Tahukah puan-puan  penggunaan bahan-bahan semula jadi seperti buah-buahan yang kaya dengan vitamin C boleh memberi kesan yang sama dengan suntikan vitamin C.

Sekarang, ada pilihan di mana pengguna hanya perlu menyapu sahaja serum vitamin C ke muka dan dapat dilihat hasilnya dengan ketara.








Cara penggunaannya cukup mudah. ​​Hanya sapukan di sekitar muka dan urut supaya bahan itu meresap ke dalam kulit (sila rujuk gambar di bawah). Ia selamat berbanding dengan suntikan di mana tidak boleh diambil sebarangan atau dengan orang yang bukan pakar.



Sebelum mengambil suntikan, perlu mendapat nasihat doktor dan membuat pemeriksaan serta penelitian adakah kita benar-benar memerlukan suntikan vitamin C kerana pengambilan dos yang tinggi tanpa kawalan akan menyebabkan kesan sampingan yang mungkin akan membahayakan.Ini kerana suntikan akan masuk ke dalam salur darah dan memberi kesan kepada organ dalaman. 




Dengan penggunaan Serum Vitamin C puan-puan tidak perlukan prosedur ketat kerana Serum Vitamin C ini mempunyai kelulusan KKM.. hanya goles dan lakukan sedikit urutan...mudah kan?


Penggunaan Serum Vitamin C  dapat mencerahkan dengan segera tona kulit yang gelap dan kusam dan sekali gus menghilangkan tompok-tompok hitam. Struktur kulit juga halus dimana pori-pori kulit mengecil serta menggalakkan pembentukan sel-sel kolagen dan menganjalkan kulit.Di samping memberi kelembapan yang berpanjangan pada kulit serta istimewanya menegang, mengecilkan kulit wajah yang kendur dan menggelebar.

Serum Vitamin C dari NN Beauty Empire sesuai untuk remaja dan wanita dewasa.Elok dipakai sebelum tidur selepas mencuci muka tanpa perlu memakai bersama krim malam.Kesannya jelas nampak dalam masa tiga hingga empat hari di mana tekstur kulit semakin halus dan anjal serta berseri secara spontan.

Puan-puan tidak lagi akan rasa kesakitan akibat suntikan, tetapi hanya sapukan sahaja vitamin C yang dapat membantu membaikpulih dan memberi kesegaran yang maksimum pada kulit.

Link berkaitan