Isnin, 9 Februari 2015

MAKAN PATI IKAN HARUAN KETIKA HAMIL“Assalamu alaikum, doctor. Doctor saya hendak tanya, anak pertama bersalin secara ceaserean dan berumur masuk 5 bulan. Saya sekarang hamil 9 minggu. Bolehkah saya meneruskan menyusukan anak saya yang pertama. Bolehkah saya boleh ke saya makan pati haruan untuk dlm sembuh betul dan boleh kah saya ini boleh bersalin normal. Saya teringin hendak bersalin normal di hospital swasta. Terima kasih. "


Dr Zubaidi Hj Ahmad

Wa alaikum mus salam.


Menyusukan anak ketika hamil tidak berbahaya kehamilan sekarang. Puan boleh meneruskan kehamilan dan penyusuan untuk anak pertama tanpa masalah.


Untuk mempercepatkan kesembuhan rahim dan faraj dalam masa hamil, saya mencadangkan puan menjaga pemakanan dengan melebihikan protein dan vitamin secara semulajadi dari daging dan sayura-sayuran. Ketika hamil, selalu cuba elakkan suplemen yang tidak diketahui keselamatan, bimbang berlaku keguguran akibat pengawet yang dimasukkan untuk mengekal mutu agar ia tahan lama. Namun jika puan ingin mendapatkan khasiat dari ikan haruan, saya menasihatkan puan membeli dan memasak sendiri ikan itu, kerana ia lebih selamat.

Sup ikan haruan


Sumber protein

Puan boleh melahirkan secara normal jika kelahiran pertama dulu disebabkan oleh masalah jalan peranakan puan yang sempit. Hal ini harus disahkan oleh doctor yang merawat.


Kecedereaan rahim dan faraj boleh dirawat dengan Ekstrak Kacip Fatimah (EKF) selepas melahirkan anak.

Sumber: Dr Zubaidi Haji Ahmad

Klik link dibawah untuk terus ke page Ekstrak Kacip Fatimah 

 EKSTRAK KACIP FATIMAH UTMEKSTRAK KACIP FATIMAH


NOTICE: NOTA INI DIAMBIL ATAS KEBENARAN drzubaidi.com ANDA JUGA TIDAK DIBENARKAN ULANG SIAR ATAU DIKONGSIKAN UNTUK TUJUAN KOMERSIAL DAN PERNIAGAAN

Link berkaitan: