Isnin, 5 Januari 2015

Vitamin C tanpa suntikan dengan 'Vitamin C Serum'


Penah tengok x proses suntikan botox atau vitamin C, saya penah tengok melalui rancangan NONA, biasanya suntikan vitamin C sangat popular di kalangan artis dan mak datin, kosnya memang tinggi dan memerlukan proses suntikan secara berulang, misalan kalau terlepas sebulan suntikan mungkin kulit muka akan kendur secara tiba2.. Ramai yang telah mencuba melalui suntikan dan mendapatkan hasil yang memberangsangkan. Tetapi ada yang menerima kesan sampingan sebaliknya selepas suntikan itu dilakukan...

Antara kesan ialah jika tersalah suntik boleh menyebabkan ptosis di mana muka menjadi tidak kenyal dan jatuh akibat kesan lumpuh yang teruk dan boleh menyebabkan alergi.... memang tak disangkal suntikan vitamin C boleh menyebabkan perubahan ketara pada wajah dan kalau berhenti maka perubahan ketara juga akan berlaku...xsyok kan macam tu...

Skarang ramai orang nak cantik cepat tanpa memikirkan kesannya pada kesihatan wajah dan tubuh.. Biarlah cantik secara semulajadi, tidak perlu menahan kesakitan kerana jarum suntikan. Paling penting ialah tidak perlu mengeluarkan belanja beratus ringgit setiap kali datang untuk mengulang rawatan vitamin C.

Tahukah puan-puan  penggunaan bahan-bahan semula jadi seperti buah-buahan yang kaya dengan vitamin C boleh memberi kesan yang sama dengan suntikan vitamin C.

Sekarang, ada pilihan di mana pengguna hanya perlu menyapu sahaja serum vitamin C ke muka dan dapat dilihat hasilnya dengan ketara.
Cara penggunaannya cukup mudah. ​​Hanya sapukan di sekitar muka dan urut supaya bahan itu meresap ke dalam kulit (sila rujuk gambar di bawah). Ia selamat berbanding dengan suntikan di mana tidak boleh diambil sebarangan atau dengan orang yang bukan pakar.Sebelum mengambil suntikan, perlu mendapat nasihat doktor dan membuat pemeriksaan serta penelitian adakah kita benar-benar memerlukan suntikan vitamin C kerana pengambilan dos yang tinggi tanpa kawalan akan menyebabkan kesan sampingan yang mungkin akan membahayakan.Ini kerana suntikan akan masuk ke dalam salur darah dan memberi kesan kepada organ dalaman. 
Dengan penggunaan Serum Vitamin C puan-puan tidak perlukan prosedur ketat kerana Serum Vitamin C ini mempunyai kelulusan KKM.. hanya goles dan lakukan sedikit urutan...mudah kan?


Penggunaan Serum Vitamin C  dapat mencerahkan dengan segera tona kulit yang gelap dan kusam dan sekali gus menghilangkan tompok-tompok hitam. Struktur kulit juga halus dimana pori-pori kulit mengecil serta menggalakkan pembentukan sel-sel kolagen dan menganjalkan kulit.Di samping memberi kelembapan yang berpanjangan pada kulit serta istimewanya menegang, mengecilkan kulit wajah yang kendur dan menggelebar.

Serum Vitamin C dari NN Beauty Empire sesuai untuk remaja dan wanita dewasa.Elok dipakai sebelum tidur selepas mencuci muka tanpa perlu memakai bersama krim malam.Kesannya jelas nampak dalam masa tiga hingga empat hari di mana tekstur kulit semakin halus dan anjal serta berseri secara spontan.

Puan-puan tidak lagi akan rasa kesakitan akibat suntikan, tetapi hanya sapukan sahaja vitamin C yang dapat membantu membaikpulih dan memberi kesegaran yang maksimum pada kulit.

Link berkaitan