Jumaat, 16 Januari 2015

JUBAH TERBARU DARI PASTELUNA


Masalah bagi ibu-ibu macam saya dalam pemilihan jubah adalah kebanyakkannya x nursing friendly... pulak kat tempat awam, takkan la nak angkat habis.. kan.. kan.. Saya ada 3 jubah yang beli sebelum berkahwin tapi bila dah ada si kecik terpaksalah simpan rapi dalam almari. Dulunya langsung tak terfikir jubah2 nursing ni, yang saya tahu nak look nice je bila dah berkahwin dan ada anak kecil baru rasa membazir.. 

Jadi adik-adik yang nak cri jubah tu siap2 dari sekarang cari jubah yang ada zip kat depan, xrugi pon dik sebab boleh pakai bila pregnant dan menyusu bila u dah kawin nanti.. gitu.. "Eh apa ni kak tawin2, preggy pulak... kite mude remaja lagi tau!".. tu lah hakikatnya dik.. nursing friendly semua golongan boleh pakai tau..

Oklah jom tengok jubah2 muslimah yang menepati kehendak muslimah sweet masa kini...


CIRI2 JUBAH MUSLIMAH DI PASTELUNA COLLECTION:


  • Loose
  • Material kain tidak melekat pada tubuh
  • Tidak panas dan selesa
  • Tidak jarang
  • Nursing friendly
  • Wudhu friendly
  • Nampak sweet dan comel (pekej tambahan..hehe)


ADELIA PURPLE 01
Harga: RM110
FREE POSTAGE!

ADELIA BLACK 02
Harga: RM110
FREE POSTAGE!

ADELIA PEACH 03
Harga: RM110
FREE POSTAGE!

ADELIA BLUE 05
Harga: RM110
FREE POSTAGE!






Photo: Wow! cantiknya.. yang penting ada effect kurus kat pinggang ye, jadi yang berisi nampak kurus sikit.. 
antara kelebihan yg lain: 
* Nursing friendly
* Whuduk friendly
* Sangat selesa 
* Material berkualiti 

Untuk size sila rujuk link ini
https://www.facebook.com/notes/pasteluna-collection/ukuran-untuk-jubah-mylia/435995789882783

cepat grab sbb yg ini adalah hot colour.. hot item!
MYLIA BLACK 01
Harga: RM110
FREE POSTAGE!

Bahagian depan dada siap zip bagi ibu-ibu yang breastfeeding, manakala bahagian tangan ada disediakan juga zip untuk memudahkan muslimah nak berwudhuk... Kedua-dua jubah MYLIA dan ADELIA ada ciri2 seperti ini..




and last but not least.....
 



Jubah ni saya tak jual ye... terimakasih :)