Rabu, 26 November 2014

Ekstrak Kacip Fatimah sebagai supplement tambahan untuk pencegahan pra kanser dan #testimoniEKF


Cantik luar cantik dalam?
Pernah dengar tak frasa "dah terhantuk baru tengadah" atau "mencegah lebih baik dari merawat"? dah tentu saya tak akan ulaskan tentang maksud frasa tersebut sebab saya tahu anda mesti tahu maksud frasa ini kan?
 . Ok dan lagi saya nak tanya jugalah, siapa rasa dalaman dan luarannya perfect? tiada senggugut? tiada keputihan? period stabil? tiada sakit2 urat?? pendek kata macam Che Ta lah!... setiap wanita mesti ada salah satu atau lebih daripada masalah-masalah diatas kan betul ke tak? dan Che Ta pun tak terlepas daripada salah satu dari masalah di atas dan mukin peratusan kecil wanita di luar sana adalah perfect luaran dan tidak dalaman, yela nobody is perfect, but u can be the best!.. sesetengah orang cakap bukan mudah jadi pompuan ni itu kena jaga ini kena jaga. 

Sebagai contoh kebanyakan wanita tak tahu dan tak alert yang mereka mempunyai fibroid atau cyst dan mereka kemudiannya dikesan mengalami ketumbuhan fibroid atau cyst setelah menjalani rawatan ketika hamil dan tak semua orang mengalami dan merasai symptom fibroid, paling merbahaya apabila saiz cyst atau fibroid membesar melebihi 5cm dan mengganggu sistem peranakan serta pertumbuhan janin. Dan tak ramai juga wanita yang tahu mereka mengalami PCOS serta tiub Fallopian tersumbat, yang kemudiannya diketahui setelah sukar mendapat anak, semua itu boleh dirawat kerana setiap penyakit ada penawar, namun lebih baik menghindar dari mengubati.. 


Kenapa saya perlu consume Ekstrak Kacip Fatimah sebagai supplement tambahan  walaupun saya sihat walafiat?

Tahukah anda Ekstrak Kacip Fatimah adalah supplement tambahan yang boleh mencegah anda daripada masalah masalah diatas, sebab itu "mencegah lebih baik dari merawat". kerana Kacip Fatimah mengandungi elemen antioxidan dan phytoestrogen yang mana ia mampu mencegah pembiakkan sel prakanser, memantapkan tisu dan  mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang dan melewatkan proses penuaan.. sape yang tak nak awet muda kan?? dahla xde masalah dalaman, awet muda pulak tu.. Dan bagi wanita yang sihat yang tiada masalah dalaman, EKF membantu untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan dalaman supaya lebih sihat dan maintain macam Che Ta... baru ada umphhh! dan perlu diingatkan Ekstrak Kacip Fatimah adalah supplement dan bukan sejenia ubat.




Dan testimoni hakak ni yang gunakan Ekstrak Kacip Fatimah UTM sebagai supplement harian, hakak ni period regulation stabil tetapi mengalami masalah senggugut dan sakit pada ari-ari ketika bersukan dan alhamdulillah setelah mengamalkan EKF  semakin menunjukkan perkembangan positif.


Jadi anda bila lagi?.. ecehhh!!!


Nak tahu lebih lanjut mengenai Ekstrak Kacip Fatimah UTM sila baca artikel-artikel blog Dr Zubaidi 


                  Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Isnin, 24 November 2014

Kandungan dalam UMMA LACTO dan makanan sunnah


Saya dapat banyak PM bertanyakan kandungan yang terdapat dalam susu UMMA LACTO ni, oklah hari ni saya nak kongsikan antara kandungan berkhasiat yang bukan sahaja membantu ibu-ibu membanyakkan susu badan namun memberikan nutrisi yang berguna buat ibu-ibu. Lepas baca penerangan saya ibu-ibu pasti taksabar nak mencuba UMMA LACTO, yang paling best bukan sahaja untuk ibu menyusukan anak, ibu hamil juga digalakkan mengamalkan UMMA LACTO.

 Untuk pengetahuan semua UMMA LACTO adalah rumusan dan kajian oleh pakar laktasi dalam usaha menggalakkan penyusuan ibu dengan penggunaan bahan berkhasiat penuh nutrisi dan merupakan antara amalan pemakanan sunnah...Dirumus dari 19 bahan semulajadi yang berkhasiat seperti susu kambing, susu skim, kurma, habatusauda, madu, extrak halia, alfafa, kismis, halba, beras perang, stevia, spirulina, manna(gam arab), serbuk soya, extrak bawang putih, fruktosa, serbuk protien dan fibre dari buah-buahan








 Ibu-ibu juga tak perlu rasa risau, bimbang dan ragu dengan kandungan yang terdapat dalam UMMA LACTO kerana ia mendapat kelulusan sah JAKIM dan KKM 


Surat pengesahan kelulusan KKM untuk produk UMMA LACTO


Sijil halal JAKIM 



KHASIAT UMMA LACTO

-Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
-Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
-Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
-Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnyakepada ibu dan bayi
-Membantu mengelakkan sembelit
-Membantu kesihatan perut dan kolon
-Sebagai prebiotik ibu dan anak
-Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
-Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
-Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
-Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
-Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
-Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut



sekadar hiasan... :p
                             
                  Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Selasa, 18 November 2014

CARA MENGATASI BAYI TERSEDAK SUSU

Assalamualaikum, nowadays banyak sangat kes bayi tersedak susu yang kita baca dan dengar kadang-kadang bermusim, susah kita nak salahkan sesiapa tapi apa yang penting mari kita sama alert dan cakna bagaimana nak atasi masalah ini, jangan terhantuk beru tengadah ye! saya sendiri pun sampai tak lena tidur bila anak menyusu sebab dalam kepala hotak selalu terngiang2 keratan akhbar yang tragis..




jadi jom kita ambil tahu bagaimana cara penyusuan yang betul serta cara rawatan bayi tersedak susu, ala tak rugi pun baca kan...

Cara yang betul beri susu kepada bayi :
  • Ketika menyusu tidak kira susu botol atau susu badan, pastikan kedudukan kepala bayi lebih tinggi daripada dada dan perutnya. Botol susu pula mesti dipegang dalam kedudukan tidak lebih 45 hingga 60 darjah supaya air susu tidak tersekat pada tekak dan menyebabkan bayi lemas.
  • Pastikan juga lubang puting botol tidak terlalu besar bagi mengelakkan angin masuk ke dalam perut bayi.
  • Sekiranya menyusu badan, pastikan kawasan puting masuk sepenuhnya ke dalam mulut bayi.
  • Elakkan memberi susu dengan meletakkan bayi di atas lantai, sebaliknya pangku bayi seperti mana teknik menyusu badan.
  • Selepas menyusu, sendawakan bayi untuk mengeluarkan angin dan mengelakkan bayi muntah ketika tidur. Caranya dengan meniarapkan bayi dan usap belakang badan sehingga bayi sendawa.



Cara rawatan jika bayi tersedak susu :
  • Tiarapkan bayi dan kemudian tepuk belakang badan beberapa kali sehingga cecair atau bahan makanan yang menyekat saluran pernafasannya keluar dari mulut.
  • Sekiranya bendasing didalam mulut bayi tidak keluar, dalam keadaan duduk menghadap ke depan tekan bahagian dada dengan menggunakan hujung genggaman tangan secara perlahan.
  • Selain menekan bahagian perut, bayi boleh dibaringkan. Kemudian tekan dan picit bahagian dada beberapa kali menggunakan kedua-dua ibu jari sehingga bayi dapat bernafas semula.



Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Isnin, 17 November 2014

Ringan badan, stamina meningkat selepas consume Ekstrak Kacip Fatimah #testimoni


Alhamdulillah lagi testimoni dari regular customer Ekstrak Kacip Fatimah, sebelum ni hakak ni ambil sebotol je dengan saya, tak sampai seminggu... lepas try dan dapat result yang best beliau promote pulak kat rakan-rakan cikgu yang lain..  ok free postage untuk hakak ni sebab bagi testimoni kat saya..

thanks hakak!

Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Ahad, 9 November 2014

Keputihan berkurangan, stamina meningkat, senggugut berkurang, period normal dengan penggunaan Ekstrak Kacip Fatimah #testimonial

Hari ini nak kongsikan testimonial regular customer Ekstrak Kacip Fatimah, antara perubahan yang beliau alami
  1. Keputihan berkurangan dalam masa seminggu
  2. Peningkatan tenaga/ stamina
  3. Senggugut berkurangan
  4. Tempoh period normal semula
Untuk pengetahuan semua, bagi wanita yang mengalami keputihan, Ekstrak Kacip Fatimah bertindak dengan melakukan proses pembersihan rahim, oleh sebab itu sesetengah individu akan mengalami keputihan yang banyak dan berbau untuk seminggu pertama,  kemudian semakin lama akan beransur pulih, insyAllah..

Bila dapat feedback positif ni memang seronok, bukan kerana suka sebab produk kita semakin laris tapi seronok sebab pelanggan berpuas hati dan dapat mengatasi masalah yang pelanggan hadapi. lebih kurang macam superman tolong orang dalam kesusahan gituu.. haha






Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Sabtu, 8 November 2014

21 PETUA BANYAKKAN SUSU IBU

Malam ni saya nak kongsikan antara petua-petua banyakkan susu ibu, kebanyakkan ibu dalam pantang yang mengalami kekurangan air susu berasa tertekan bila air susu tak dapat mengenyangkan baby. Lagi tertekan bila menangis tengah-malam.. memang haru biru dibuatnya.. Oklah saya kongsikan hasil copy pasta saya.. mohon share yer cikgu NORAZIMAH.. keikei..

Pilihan 1: Amalkan memakan jantung pisang celur. Jantung pisang yang dicelur enak dimakan dengan sambal belacan. Ia bukan sahaja sedap malah ia membantu menambah susu ibu.

Pilihan 2: Kikis lobak putih dan parut. Campur lobak putih dengan 1 gelas air panas dan biarkan sehingga suam. Minum 2 kali sehari.

Pilihan 3: Daun betik memang enak dibuat ulam walaupun rasanya sedikit pahit. Cicah dengan sambal belacan. Ia berupaya menambah susu badan.

Pilihan 4: Longan yang kering yang biasa boleh didapati di kedai singseh elok diamalkan. Rebus longan kering dalam anggaran 1 cawan kecil dengan beberapa cawan air (3 - 4 cawan air) dan biar sehingga longan tersebut kembang. Minum air rebusan tersebut.

Pilihan 5: Daun sirih boleh menambah susu ibu yang sedikit dan kurang lancar. Ambil daun sirih dan sapu dengan minyak kelapa. Layurkan daun tersebut pada api dan tekap pada sekeliling payudara anda.

Pilihan 6: Semakin kerap anda menyusukan bayi, semakin banyak susu yang akan terhasil. Galakkan bayi untuk lebih kerap menyusu. Penyusuan hingga 10 hingga 12 kali atau lebih dalam tempoh 24 jam akan merangsang hormon prolaktin menghasilkan lebih banyak susu.

Pilihan 7: Orang Melayu lama mengamalkan pemakanan tertentu bagi menambah susu. Antara jenis makanan yang dipercayai dapat menambah susu ialah ulam-ulaman seperti cekur manis, pegaga, peria, ulam raja, turi, betik, jantung pisang batu dan lobak putih.

Pilihan 8: Rempah halba boleh menambahkan pengeluaran susu. Cuci halba dengan sempurna dan keringkan. Kemudian, simpan dalam bekas bertutup dan makan sesudu halba setiap hari.

Pilihan 9: Jintan hitam juga boleh menambahkan pengeluaran susu. Cara pengambilannya sama seperti halba.

Pilihan 10: Anda perlu minum air sehingga 8 gelas sehari. Yang paling penting anda perlu minum air kosong mengikut keperluan tubuh. Selain daripada air kosong, anda juga boleh mengambil minuman lain seperti susu dan air kacang soya.

Pilihan 11: Kerap melakukan urutan payudara ketika sedang mandi atau beberapa kali sehari. Lebih afdal jika anda meminta suami anda urutkan. Di samping itu, perhatikan diet anda. Jangan memakan makanan segera atau minuman berkafein. Ia tidak sihat untuk ibu dan bayi. Amalkan lebih banyak memakan buah-buahan dan sayur-sayuran.

Pilihan 12: Kisar buah sengkuang dan rebus dengan sedikit gula. Minum air sengkuang selalu.

Pilihan 13: Sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Kemudian, layurkan pada api sehingga layu. Setelah suam, tekapkan pada payudara anda. Amalkan setiap hari.

Pilihan 14: Ambil bunga melur dan giling hingga halus. Tampalkan padal sekeliling payudara anda di waktu pagi sebelum mandi.

Pilihan 15: Rebus beberapa helai daun betik yang sederhana muda. Air rebusan tersebut hendaklah diminum 2 atau 3 kali sehari

Pilihan 16: Ambil 2 kelopak daun kobis bulat dan tekap pada payudara anda. Anda juga boleh lenyek-lenyekkan kelopak daun kobis bulat tersebut dan tampalkan pada payudara. Petua ini juga boleh mengurangkan bengkak susu semasa dalam pantang.

Pilihan 17: Bubur kacang hijau dicampurkan dengan beras merah baik untuk memperbanyakkan air susu badan serta memekatkan susu ibu.

Pilihan 18: Ambil daun kucai dan ikan bilis secukupnya dan rebus. Amalkan memakannya bersama nasi.

Pilihan 19: Ambil petola, bayam dan daun turi . Masak lemak manis dan amalkan selalu sewaktu makan tengah hari.

Pilihan 20: Sayur bendi dibuatkan sebagai ulam dan cicah dengan sambal

PILIHAN 21: Petua yang terakhir ini adalah cara terakhir sekiranya petua-petua di atas tidak berkesan, petua ini PASTI MENJADI sebab bersepah testimonial dan feedback positif. Dalam masa 3HARI ANDA AKAN DAPAT PRODUCE SUSU SEPERTI DIBAWAH!

3HARI SAJA!
3HARI SAJA!

SUSU PENUH PETI AIS!!

UMMA LACTO
 Suke kan kalau macam ni??


Saya tawarkan harga promosi beli 2 percuma 1!
CEPAT! SEBELUM TAWARAN DITUTUP!!


Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025


Ahad, 2 November 2014

Cyst 3cm hilang dengan EKF #testimonial


Sebenarnya banyak testimoni yang saya dapat tapi semuanya saya masih tak sempat nak upload disebabkan kesibukan menguruskan rumah tanggga.. gitu.. mak-mak sangat!..  

Ok lah kali ni adalah testimoni berkenaan cyst, pengguna Ekstrak Kacip Fatimah ini adalah salah seorang agent Ekstrak Kacip Fatimah, yang saya tahu beliau baru saja melahirkan sorang baby dan memang beliau mengalami cyst sebelum hamil lagi, beliau juga berjaya hamil dengan pengambilan Ekstrak Kacip Fatimah, ketika dalam pantang beliau menggunakan EKF itu pun skip2 atas faktor babynya mengalami kuning hampir sebulan.

Pemeriksaan terakhir mendapati cyst beliau yang sebesar 3cm hilang. Alhamdulillah saya tumpang gembira.. 




Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180