Jumaat, 31 Oktober 2014

Pengenalan produk jualan saya yang terbaru 'Umma Lacto'

Genab 5bulan perniagaan online saya beroperasi, alhamdulillah setakat ni mendapat sambutan yang menggalakkan walaupun belum mencapai target yang perlu saya capai. Setelah 5bulan juga saya cuba untuk luaskan produk jualan di empayar kecil saya. 

Produk apa tu ye?..  hmm dah tentu produk berkenaan mak-mak ye.... dan seperti biasa saya hanya akan jual sesuatu produk setelah mendapat testimonial positive dari diri sendiri. Rasa rugi dan sayangnya sebab terlambat menggunakan produk membanyakkan susu ibu UMMA LACTO ini, anak pun dah tumbuh gigi dan sering sangat menggigit.. ohhh.. 


Kalau saya tahu memang dari awal saya gunakan UMMA LACTO. Tapi xpe saya akan berusaha lebih gigih dengan UMMA LACTO ni.. Selain menjual kepada ibu-ibu yang kekurangan susu badan saya akan consume untuk anak saya, stok sentiasa ada lepas ini..  Insyallah..

Bila ada barangan jualan baru maka saya kenalah juga buka page baru untuk anda dapatka info2 berguna serta testimonial UMMA LACTO ya.. 



Harga bagi sekotak hanya RM60, dan kalau beli 2kotak percuma 1!







Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180
office: 097784025

Selasa, 28 Oktober 2014

Produk jualan saya

Seronok sebenarnya bekerja dari rumah ni, yang tak seronoknya bila terpaksa berkongsi tempat dengan meja makan, insyAllah dalam perancangan nak dedikasikan ruang SOHO(small office home office) saya.. yang penting bersebelahan dengan ruang anak saya bermain, makin lasak dah dia sekarang, xpadan dengan pompuan.. 

Antara produk yang saya jual di Instagram dan fb page adalah 
produk-produk UTM tetapi buat masa ni saya fokus pada  Ekstrak Kacip Fatimah, Ekstrak Tongkat Ali atas faktor permintaan yang tinggi
Umma Lacto- produk membanyakkan pengeluaran susu ibu dan
Vitamin C Serum keluaran NN Beauty empire

Jadi kalau nak dapatkan produk-produk ini jangan malu-malu whatsapp ya

Whatsapps: 0167761180
office: 097784025






Isnin, 27 Oktober 2014

Produk inovasi UTM setaraf antarabangsa.


Untuk pengetahuan semua produk UTM sudah menjengah ke seluruh pelusuk asia, produk UTM adalah produk yang perlu anda letakkan kepercayaan 100% tanpa was-was. Penghasilan produk-produk ini juga melibatkan para saintis dan pakar-pakar supaya keselamatan, dose serta kebersihan terjamin.

Photo: Kami memilih produk UTM kerana was2 dengan produk luar yang diragui dan ada yg membahayakan kesihatan

Ekstrak Kacip Fatimah juga adalah produk yang dihasilkan oleh Institut Pembangunan Bioproduk UTM, HALAL dan mendapat kelulusan KKM.. 

Setiap pengeluaran EKF sentiasa dikawal mutunya oleh mereka yg berkelayakan...

Khamis, 23 Oktober 2014

Saya dan Ekstrak Kacip Fatimah


Ini adalah parcel2 yang berjaya dipost, alhamdulillah permulaan yang agak baik..
Apa yang anda perlu tahu produk dari Institut Pembangunan Bioproduk ini 100% asli dan selamat!




Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180
office: 097784025

Related link:
Ekstrak Kacip Fatimah murah
Pengedar sah Ekstrak Kacip Fatimah
Memulakan perniagaan Ekstrak Kacip Fatimah

Selasa, 21 Oktober 2014

Jerawat berkurangan dengan penggunaan SERUM VITAMIN C


Hari ini hakak dapat satu lagi testimonial dari pelanggan SERUM VITAMIN C, setelah sebulan menggunakan VITAMIN C SERUM ini jerawat dah mula berkurang, sangat berbaloi dengan sebotol VITAMIN C SERUM dengan harga mampu milik.. 

Bagi yang mempunyai masalah jerawat, pada permulaan jerawat akan mengecut dan lama kelamaan tanda parut akan mengecil dan semakin berkurangan secara tak langsung liang pori akan mengecil dan kulit semakin cerah, insyallah..  Nak tahu berkesan ke x, cuba dulu baru tahu.. 

Bagi yang nak memiliki SERUM VITAMIN C ni jangan malu-malu whatsapp hakak ye.. Harganya cuma RM60 dan... dan.. dan... hakak nak bagi gift comel.. gift apa? rahsia.. beli dulu baru tahu.. 

sekian, TQ for reading

Ekstrak Kacip Fatimah bukan sejenis ubat




Selalu hakak dapat text macam ni dari customer..

"Hakak, OBAT Kacip Fatimah ada lagi?"
"Puan OBAT Kacip Fatimah untuk apa"?
"Sis mcm mna nak dapatkan OBAT Kacip Fatimah?"
"Dik hakak nak order OBAT Kacip Fatimah"

Di sini hakak nak tekankan Ekstrak Kacip Fatimah adalah sejenis supplement dan BUKAN UBAT, setiap capsule EKF juga mengandungi dose yang rendah, selamat dan bersesuaian untuk tubuh wanita.

Ada juga yang text bertanya "kenapa dah 2 minggu consume EKF tapi masih belum datang period?" dan hari ni hakak nak explain lebih lanjut perbezaan antara ubat dan supplement, harap anda semua faham dan lepas ni tak campur adukkan istilah serta peranan ubat dan supplement.

Ubat

1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Ia tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu badan kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan. Kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya di pertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh.

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu. Seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.

3. Ubat bertindak cepat dan menakjubkan. Seseorang boleh menerima kesanya dalam jangka masa yang pendek beberapa minit atau jam.

8. Ubat merawat kesan atau tanda-tanda sakit tetapi bukanya merawat punca sakit. Ianya hanya menutup kesakitan, sebaliknya ia tidak memulihkan. Tidak ada keadaan badan yang disebabkan oleh kekurangan apa-apa ubat. Contohnya sakit kepala, bukan disebabkan kekurangan aspirin pada sesuatu system.

9. Orang tua biasanya memerlukan ubat pada sukatan yang rendah kerana mudah mendapat kesan sampingan yang serius jika dibandingkan dengan orang muda.



Supplement 

1. Bahan berkhasiat kesemuanya adalah semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, kita akan mati atau sengsara akibat kelemahan fungsi organ.

2. Bahan-bahan berkhasiat bertindak dengan membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim.

3. Bahan berkhasiat tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya tergangu sementara. Oleh itu badan akan membina system enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.

4. Bahan berkhasiat bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain ibarat rantai. Kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yang lebih baik.

5. Bahan berkhasiat baik diambil bersama makanan. Ianya lebih berkesan menyerap bersama makanan dan mempertingkatkan keberkesanan penghadaman lain-lain faktor makanan.

6. Bahan berkhasiat adalah selamat. Tiada satu pun kenyataan yang tercatit mengenai merbahayanya dengan pengambilan vitamin, zat galian dan asid amino.

7. Bahan berkhasiat tidak menghasilkan tindak balas kepada seseorang. Ianya hanya memberi kesan sekiranya bahan-bahan berkhasiat ternyata kekurangan dalam tubuh badan.

8. Bahan-bahan berkhasiat bertindak secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang. Ia kebiasannya mengambil masa berbulan-bulan untuk mencapai kesan kejayaan.

9. Bahan berkhasiat bertindak merawat terhadap PUNCA penyakit sekiranya digunakan kerana menampung kekurangannya. Jika sesuatu keadaan yang sedia ada itu berpunca dari kekurangan sesuatu bahan berkhasiat yang tertentu oleh itu menambahkannya ketika mengambil makanan dapat mengatasi masalah serta kerosakan yang telah terjadi dan tidak berulang lagi.

10. Orang tua memerlukan lebih banyak bilangan khasiat, oleh kerana faktor-faktor kekurangan yang berlarutan begitu lama serta penghadaman yang lemah.

Boleh membaca artikel berkenaan supplement di blog Dr Zubaidi

Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Isnin, 20 Oktober 2014

Video Ustazah Norhafizah mengenai amalan pemakanan sunnah dan EKF

Setiap kali hakak berurusan dengan pelanggan, mereke sering berkongsi mengenai sumber sumber dari mana mereka dapatkan maklumat berkenaan EKF, kebanyakkan daripada blog www.drzubaidi.com dan ada juga daripada ustazah norhafizah.

Hakak sendiri pun tak tahu tentang kewujudan vedeo sampailah ada hakak ni yang bagitahu...

Rugi kalau tak tonton video ni sebab banyak amalan dan pemakan sunnah yang diceritakan oleh Ustazah Norhafizah sendiri termasuklah Kacip Fatimah.


Yang hakak sempat capture kat sini bila Ustazah cerita bila je ambil EKF terus rasa macam nak buat semua kerja, stamina semakin kuat. 


Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Kulit semakin cerah dengan VITAMIN C SERUM #Testimonial

Harini hakak ni nak  review products baru launch di pasaran dalam beberapa bulan, produk keluaran NN beauty empire,sebelum hakak join to become a dealer for the products ni hakakdah buat research berkenaan kebaikan  vitamin C terhadap kulit (nanti hakak akan terangkan dalam entri yang lain) . hakak hanya menggunakan produk ini beberapa bulan tetapi dah nampaak kesan positif bila bintik2 hitam dah mula berkurang walaupun tidaklah ketara ..Lain kali hakak hapdate entry kulit wajah sebelum dan selepas ya!

Well VITAMIN C SERUM tengah2 panas posmen hantar terus hakak hapdate ..



tapi hari ni hakak nak review hakak kite dealers yang juga menggunakan SERUM VITAMIN C dan kesan positif nampak sangat ketara, cayaa lah!

Tahniah kepada hakak kita sebab berjaya mendapat hasil yaang memuaskan

If uolss nak cuba please whatsapps hakak ye .. The price is only RM60 exclude postage then hakak berbesar hati nak bagi gift .. gift apa? Rahsia .. beli dulu baru tahu ..

Saya ada kenalan kamu ikhlas .. :)
Whatsapps: 0167761180
pejabat: 097784025



Ahad, 19 Oktober 2014

Ekstrak Kacip fatimah VS Evening Primrose Oil

Saya mendapat banyak pertanyaan mengenai perbezaan Ekstrak Kacip Fatimah dan Evening Primrose Oil, sebenarnya kedua-dua tumbuhan ini mempunyai persamaan darisegi fungsi dan kebaikannya. Tetapi Kacip Fatimah lebih sinonim dengan perubatan tradisional namun kurang mendapat sambutan kerana masih ramai yang belum mempercayai keberkesanan produk dari nusantara ini, mereka rata-rata lebih mempercayai produk luar namun tak ramai yang tahu produk UTM bertaraf antarabangsa.



Mari kita lihat perbezaan produk ini...

Origin

Kacip Fatimah atau nama saintifiknya Lubisa Pumila.



"Kacip Fatimah (Labisia Pumila) adalah tumbuhan berbunga di dalam keluarga Primulaceae yang berasal dari Malaysia. Ia adalah tumbuhan bersaiz kecil dan boleh didapati secara meluas di bawah dataran lantai hutan"


 Evening Promise 



 Berasal dari Amerika Utara dan Selatan. Pokok Petang atau Primrose tree, walaupun pada asalnya ia berasal dari Arnerica Utara, ia telah diimport ke Itali dan di sebarkan ke seluruh Eropah.

Gedebak gedebuk panjang punya cerita kita boleh simpulkan yang dua jenis pokok ini mempunyai origin yang berbeza dan jelas menunjukkan Kacip fatimah atau Lubiasa pumila berasal dari asia manakala primerose


Kajian
Fungsi dan kebaikan Ekstrak Kacip Fatimah(EKF) adalah hampir sama dalam mengatasi masalah dalaman wanita, namun dalam banyak kajian yang dijalankan oleh para saintis mendapati Kacip Fatimah sangat sesuai dan effective untuk wanita asia, dan tentu setiap yang Allah cipta sekeliling kita mempunyai perkaitan dan kebaikan untuk diguna pakai.. Dengan jelas menunjukkan Allah SWT sengaja mencipta thmbuhan ini untuk dinikmati kebaikannya dan bersesuaian dengan wanita asia manakala Evening Primerose dicipta sesuai dgn wanita barat

Kebanyakkan EPO dihasilkan di negara Eropah dan di eksport ke Malaysia, namun dalam kajian saintifik yang dijalankan untuk menghasilkan EPO sudah tentu menggunakan wanita Eropah untuk mendapatkan keberkesanan kajian mereka yang berbeza genetik dengan wanita asia. Perbezaan genetik mungkin kadangkala tidak mendatangkan kesan effective kepada tubuh wanita asia berbanding wanita eropah.

Jadi percalah dengan produk yang dihasilkan oleh saintis asia ini mempunyai kebaikan yang luarbiasa dan sesuai dengan genetik wanita asia. Kajian saintifik yang dilakukan oleh unit penyelidikan Institute Pembangunan Bioproduk UTM merangkumi kesesuaian dos untuk tubuh wanita asia jadi tidak hairanlah EKF mula mendapat sambutan di Jepun dan Korea.

Maka buatlah pilihan sendiri, namun saya sarankan wanita asia bertukar kepada EKF kerana ianya dijamin HALAL serta penghasilannya sentiasa dipantau oleh mereka yang berkelayakan. 

YA DIJAMIN HALAL DAN 100% ASLI!


Selasa, 14 Oktober 2014

EKSTRAK KACIP FATIMAH (UTM)

Hari ni saya review semula berkenaan Ekstrak Kacip Fatimah ye puan-puan.. 


Ekstrak Kacip Fatimah (EKF) keluaran UTM adalah bersih, terjamin dan halal kerana UTM mempunyai makmal sendiri dimana kajian saintifik telah dilakukan oleh penyelidik UTM dan di pantau oleh Institut Pembangunan Bioproduk, UTM. Ia adalah ekstrak (pati) 100%, bukan seperti kebanyakan keluaran lain yang menggunakan serbuk batang kayu. 
Mendapat kelulusan KKM & Halal Jakim.

Sesuai untuk wanita yang : 
1.CEPAT LETIH
2,HAID TIDAK TERATUR
3.KEPUTIHAN yang BANYAK
4.SENGGUGUT yang TERUK


Khasiat Ekstrak Kacip Fatimah Keluaran IBD UTM. 
1. Mengatur Semula Kitaran Haid bagi wanita yang sudah lama tidak datang haid atau kitaran haid yang tidak teratur 
2. Mengurangkan keputihan atau lendiran yang melampau dari faraj. 
3. Merawat kecederaan dan mengecutkan Rahim/faraj selepas bersalin atau keguguran.
4. Menambah tenaga dan syahwat semasa hubungan intim bersama suami.
5. Melancarkan proses kelahiran bayi (diambil pada minggu kehamilan ke – 38)
6. Melangsingkan badan dan menegangkan otot – otot
7. Melancarkan perjalanan darah haid sekaligus mengurangkan sakit senggugut. 
8. Mengatasi masalah kemurungan(meroyan) selepas bersalin.
9. Mengurangkan risiko ‘turun rahim’ atau uterine prolapse.
10. Mengurangkan masalah menopause seperti rasa panas, kekeringan dan kegelisahan. 

Cara Pengambilan : 
60 kapsul untuk kegunaan 2 bulan.

Period datang semula setelah mengamalkan EKF


Alhamdulillah dpt feedback yg positif dari akak ni lps consume EKF.Beliau mengalami period xregular lps consume xsmpai seminggu, period yg sepatutnya dh lma keluar akhirnya keluar jugak.. 

p/s: Ekstrak Kacip Fatimah bertindak secara semulajadi jadi anda xperlu gunakan ubatan yg mengandungi steroid utk merangsang pengeluaran haid.

Ekstrak Kacip Fatimah
Add caption