Rabu, 24 Disember 2014

Kebaikan dan cara penggunaan Vitamin C Serum by NN beauty






Wah gitu! banner baru page saya, jadi bagi anda yang nak dapatkan serum ini silalah ringankan tangan like page Vitamin C serum & Skin care by NN Beauty ada contest dan hadiah menarik setiap bulan tau!

Ramai yang masih belum kenal dengan produk serum keluaran NN Beauty empire, jadi hari ni saya nak buat review kebaikan Vitamin C serum. Sebelum tu jom tengok stok baru yang baru saya terima.. nak tabik sama pekerja2 poslaju yang berjaya hantar barangan pelanggan biarpun banjir melanda Pantai Timur sekarang.. 



Siap simpan dalam cabinet khas yang dibeli di Lazada .. yang sebotol kt luar tu yg batch sebelum ni yg dh dibuka oleh sy ..


Kalau sebelum ini anda dapat packaging lama bewarna silver tapi yg kali ni anda dapat yang warna putih, jangan panik sebab packaging botolnya dah bertukar ke warna putih. Kotak luarnya masih sama ye puan2 ..
Dang kiri botol lama manakala yang kanan botol baru bewarna putih

Didalamnya berbentuk aqua, sangat selesa bila apply kat muka.. sejuk sejuk dan fresh je kat muka kita lepas tu..


PENGENALAN PRODUK SERUM VITAMIN C BARI NN BEAUTY EMPIRE
  • Serum Vitamin C dirumuskan dari sumber asli paling berkesan dan dikeluarkan oleh NN BEAUTY
  • Mengandungi bahan aktif semulajadi yang apabila digunakan ke atas kulit, menghasilkan kesan yang cepat, berkesan dan selamat untuk kulit.
  • Mengandungi ekstrak botani, vitamin dan enzim dalam pelbagai kombinasi dan tidak mempunyai bahan pengawet atau bahan kimia kerana pembungkusan kedap udara.
  • Rumusan teknologi dari France.
  • Mempunyai 10jenis produk mengikut masalah kulit,1 botol tahan sehingga 2 bulan.
  • Serum Vitamin C telah dibuat &adan dikilangkan oleh pengilang berlesen.

KELEBIHAN PRODUK
  • Serum ini memberi kesan yang luar biasa pada pelbagai kulit, kekeringan, kegatalan, pigmentasi, dan bertindak sebagai anti-penuaan. Hasil nyata dicapai dalam masa hanya beberapa minggu..ia dapat menarik air dan menyalurkannya kadalam sel –sel kulit. Fungsi lainya juga membantu membuat kulit lebih cerah dan menghilangkan kedutan dan garis halus pada kulit serta melembabkan kulit.


 CARA PENGGUNAAN
  • Bersihkan muka, ambil sedikit serum, sapu nipis pada kulit wajah sehingga serum meresap sepenuhnya ke dalam kulit. Boleh digunakan pada muka sebagai asa lapisan mekap.


                                            Nak dapatkan produk di atas?
                                                 Whatsapps: 0167761180

Link berkaitan

Rabu, 10 Disember 2014

UMMA LACTO MURAH SEMPENA Y.E.S!


Sempena dengan hujung tahun yang bakal berakhir tak lama lagi, saya adakan jualan Y.E.S (Year End Sale) untuk produk UMMA LACTO. Tarikh luput untuk semua produk yang ada dalam simpanan saya adalah pada September 2016,.. lambat lagi tu, tetapi semua kotak adalah terhad maksudnya kalau habis stok last ni maka sale dah ditutup.. setakat ni yang tinggal hanya 40kotak saja lagi!! CEPAT!


Keberkesanannya memang terbukti sebab saya juga adalah pengguna UMMA LACTO kerana saya juga ibu yg menyusu.. nampak tak?.. nampak tak? bawah tu..

Hanya 3 hari ambil UMMA LACTO memang susu sampai menitik2..


Mug biru tu menjadi peneman setia saya di ruang SOHO.. dalam mug pula ada UMMA LACTO yang sangat yummy!!

bila muatan sarat maka pump aje masuk je dalam fridge,.. bagi ibu2 yang simpan stok lah..  seperti gambar dibawah ini.. tapi jangan masukkan pula UMMA LACTO mcm dalam fridge ni ye, kang beku habis lepastu xpasal2 panik... gambar bawah ni hanya hiasa samata-mata ye puan-puan...hehe




Kalau nak tahu berapa harga sale yang saya tawarkan silalah contact saya melalui whatsapp. Jangan risau saya akan membalas mesej anda secepat mungkin ye.. 

Beli banyak2 buat stok tau!

             Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180


Keyword berkaitan
UMMA LACTO murah lagi original
UMMA LACTO borong
Pengedar UMMA LACTO
Produk banyakkan susu terbaik

Rabu, 3 Disember 2014

WHITENING REJUVENATING SERUM KELUARAN UTM


Ok kita review dulu rupa produk...


Artikel ini adalah untuk mereka para wanita di luar sana yang TERLALU teliti dalam pemilihan produk kosmetik, 

Nowadays banyak produk-produk kosmetik yang tidak mematuhi piawaian terutama pada kandungan bahan yang terdapat pada produk pencerah, kesannya mungkin proses pemutihan berlaku dengan pantas tapi long term kesannya merbahaya pada kulit.



Ramai wanita terlalu taksub dengan krim pencerah hingga mengabaikan kesihatan jangkamasa panjang pada kulit kerana nak cepat cantik, tapi ramai juga wanita yang terlalu takut dengan bahayanya produk-produk kecantikan sehingga memilih untuk tidak memakai sebarang produk penjagaan kulit kerana terlalu takut akan risiko yang bakal mereka hadapi. Ada juga antara mereka yang berminat menggunakan produk penjagaan kulit tetapi mempunyai masalah kulit sensitif dan akhirnya memendam perasaan kerana risau kesan pada kulit wajah.

Untuk mereka yang inginkan kulit cerah tanpa kesan sampingan saya syorkan anda gunakan WHITENING REJUVENATING SERUM keluaran dari Institut Pembangunan Bioproduk yang berpengkalan di UTM




Wisderm Whitening Rejuvenating Serum telah berjaya dibangunkan hasil daripada kajian kerjasama di antara Institut Pembangunan Bioproduk, UTM dan Dongguk University, Korea Selatan. 
Melalui kajian yang telah dijalankan selama 2 tahun, ekstrak herba Mas Cotek mempunyai kandungan antioksida yang tinggi. Herba ini telah membuktikan ia berjaya menjadi salah satu daripada pengganti kepada bahan pencerah sedia ada yang rata-ratanya berasaskan kepada bahan bukan semulajadi. Kajian ke atas sel melanoma B16F1 menunjukkan bahawa herba ini berjaya menghalang berlakunya aktiviti tyrosinase. Aktiviti tyrosinase merupakan proses di mana pembentukan sel melanosit dan hasilnya kulit akan bertambah gelap. ini dapat disimpulkan bahawa, herba ini berjaya mengurangkan pembentukan melanosit dan juga merencatkan keaktifanya secara langsung dan hasilnya kulit akan bertambah cerah dan sekata.

Kebaikan Whitening Rejuvenating Serum 
  1. Mencerahkan kulit wajah
  2. Meratakan tona wajah
  3. Memberikan kelembapan kulit 
  4. Bertindak sebagai collagen pada kulit wajah melalui kandungan antioksida yang tinggi
  5. Memudarkan parut pada wajah
  6. Menghalangkan, mengelakkan atau merencatkan pembentukan melanosit  

Melanosit / Melanocyte, ialah sel yang terletak di lapisan paling bawah stratum basal pada epidermis kulit,yang menghasilkan melanin iaitu sejenis pigmen

Pembiakan melanosit apabila dibiarkan




Contoh-contoh melanosit yang terdapat pada wajah

 ITEX gold medal 


Produk ini juga memenangi golg medal dalam pertandingan berprestij ITEX 


Dr Mariani Abd Hamid
Saintis yang mencipta Whitening Rejuvenating Serum bersama ITEX gold medal yang dimenanginya melalui produk Whitening dan Anti Ageing 

                                Nak dapatkan Whitening Rejuvenating Serum?