Rabu, 24 Disember 2014

Kebaikan dan cara penggunaan Vitamin C Serum by NN beauty






Wah gitu! banner baru page saya, jadi bagi anda yang nak dapatkan serum ini silalah ringankan tangan like page Vitamin C serum & Skin care by NN Beauty ada contest dan hadiah menarik setiap bulan tau!

Ramai yang masih belum kenal dengan produk serum keluaran NN Beauty empire, jadi hari ni saya nak buat review kebaikan Vitamin C serum. Sebelum tu jom tengok stok baru yang baru saya terima.. nak tabik sama pekerja2 poslaju yang berjaya hantar barangan pelanggan biarpun banjir melanda Pantai Timur sekarang.. 



Siap simpan dalam cabinet khas yang dibeli di Lazada .. yang sebotol kt luar tu yg batch sebelum ni yg dh dibuka oleh sy ..


Kalau sebelum ini anda dapat packaging lama bewarna silver tapi yg kali ni anda dapat yang warna putih, jangan panik sebab packaging botolnya dah bertukar ke warna putih. Kotak luarnya masih sama ye puan2 ..
Dang kiri botol lama manakala yang kanan botol baru bewarna putih

Didalamnya berbentuk aqua, sangat selesa bila apply kat muka.. sejuk sejuk dan fresh je kat muka kita lepas tu..


PENGENALAN PRODUK SERUM VITAMIN C BARI NN BEAUTY EMPIRE
  • Serum Vitamin C dirumuskan dari sumber asli paling berkesan dan dikeluarkan oleh NN BEAUTY
  • Mengandungi bahan aktif semulajadi yang apabila digunakan ke atas kulit, menghasilkan kesan yang cepat, berkesan dan selamat untuk kulit.
  • Mengandungi ekstrak botani, vitamin dan enzim dalam pelbagai kombinasi dan tidak mempunyai bahan pengawet atau bahan kimia kerana pembungkusan kedap udara.
  • Rumusan teknologi dari France.
  • Mempunyai 10jenis produk mengikut masalah kulit,1 botol tahan sehingga 2 bulan.
  • Serum Vitamin C telah dibuat &adan dikilangkan oleh pengilang berlesen.

KELEBIHAN PRODUK
  • Serum ini memberi kesan yang luar biasa pada pelbagai kulit, kekeringan, kegatalan, pigmentasi, dan bertindak sebagai anti-penuaan. Hasil nyata dicapai dalam masa hanya beberapa minggu..ia dapat menarik air dan menyalurkannya kadalam sel –sel kulit. Fungsi lainya juga membantu membuat kulit lebih cerah dan menghilangkan kedutan dan garis halus pada kulit serta melembabkan kulit.


 CARA PENGGUNAAN
  • Bersihkan muka, ambil sedikit serum, sapu nipis pada kulit wajah sehingga serum meresap sepenuhnya ke dalam kulit. Boleh digunakan pada muka sebagai asa lapisan mekap.


                                            Nak dapatkan produk di atas?
                                                 Whatsapps: 0167761180

Link berkaitan

Rabu, 10 Disember 2014

UMMA LACTO MURAH SEMPENA Y.E.S!


Sempena dengan hujung tahun yang bakal berakhir tak lama lagi, saya adakan jualan Y.E.S (Year End Sale) untuk produk UMMA LACTO. Tarikh luput untuk semua produk yang ada dalam simpanan saya adalah pada September 2016,.. lambat lagi tu, tetapi semua kotak adalah terhad maksudnya kalau habis stok last ni maka sale dah ditutup.. setakat ni yang tinggal hanya 40kotak saja lagi!! CEPAT!


Keberkesanannya memang terbukti sebab saya juga adalah pengguna UMMA LACTO kerana saya juga ibu yg menyusu.. nampak tak?.. nampak tak? bawah tu..

Hanya 3 hari ambil UMMA LACTO memang susu sampai menitik2..


Mug biru tu menjadi peneman setia saya di ruang SOHO.. dalam mug pula ada UMMA LACTO yang sangat yummy!!

bila muatan sarat maka pump aje masuk je dalam fridge,.. bagi ibu2 yang simpan stok lah..  seperti gambar dibawah ini.. tapi jangan masukkan pula UMMA LACTO mcm dalam fridge ni ye, kang beku habis lepastu xpasal2 panik... gambar bawah ni hanya hiasa samata-mata ye puan-puan...hehe




Kalau nak tahu berapa harga sale yang saya tawarkan silalah contact saya melalui whatsapp. Jangan risau saya akan membalas mesej anda secepat mungkin ye.. 

Beli banyak2 buat stok tau!

             Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180


Keyword berkaitan
UMMA LACTO murah lagi original
UMMA LACTO borong
Pengedar UMMA LACTO
Produk banyakkan susu terbaik

Rabu, 3 Disember 2014

WHITENING REJUVENATING SERUM KELUARAN UTM


Ok kita review dulu rupa produk...


Artikel ini adalah untuk mereka para wanita di luar sana yang TERLALU teliti dalam pemilihan produk kosmetik, 

Nowadays banyak produk-produk kosmetik yang tidak mematuhi piawaian terutama pada kandungan bahan yang terdapat pada produk pencerah, kesannya mungkin proses pemutihan berlaku dengan pantas tapi long term kesannya merbahaya pada kulit.



Ramai wanita terlalu taksub dengan krim pencerah hingga mengabaikan kesihatan jangkamasa panjang pada kulit kerana nak cepat cantik, tapi ramai juga wanita yang terlalu takut dengan bahayanya produk-produk kecantikan sehingga memilih untuk tidak memakai sebarang produk penjagaan kulit kerana terlalu takut akan risiko yang bakal mereka hadapi. Ada juga antara mereka yang berminat menggunakan produk penjagaan kulit tetapi mempunyai masalah kulit sensitif dan akhirnya memendam perasaan kerana risau kesan pada kulit wajah.

Untuk mereka yang inginkan kulit cerah tanpa kesan sampingan saya syorkan anda gunakan WHITENING REJUVENATING SERUM keluaran dari Institut Pembangunan Bioproduk yang berpengkalan di UTM




Wisderm Whitening Rejuvenating Serum telah berjaya dibangunkan hasil daripada kajian kerjasama di antara Institut Pembangunan Bioproduk, UTM dan Dongguk University, Korea Selatan. 
Melalui kajian yang telah dijalankan selama 2 tahun, ekstrak herba Mas Cotek mempunyai kandungan antioksida yang tinggi. Herba ini telah membuktikan ia berjaya menjadi salah satu daripada pengganti kepada bahan pencerah sedia ada yang rata-ratanya berasaskan kepada bahan bukan semulajadi. Kajian ke atas sel melanoma B16F1 menunjukkan bahawa herba ini berjaya menghalang berlakunya aktiviti tyrosinase. Aktiviti tyrosinase merupakan proses di mana pembentukan sel melanosit dan hasilnya kulit akan bertambah gelap. ini dapat disimpulkan bahawa, herba ini berjaya mengurangkan pembentukan melanosit dan juga merencatkan keaktifanya secara langsung dan hasilnya kulit akan bertambah cerah dan sekata.

Kebaikan Whitening Rejuvenating Serum 
  1. Mencerahkan kulit wajah
  2. Meratakan tona wajah
  3. Memberikan kelembapan kulit 
  4. Bertindak sebagai collagen pada kulit wajah melalui kandungan antioksida yang tinggi
  5. Memudarkan parut pada wajah
  6. Menghalangkan, mengelakkan atau merencatkan pembentukan melanosit  

Melanosit / Melanocyte, ialah sel yang terletak di lapisan paling bawah stratum basal pada epidermis kulit,yang menghasilkan melanin iaitu sejenis pigmen

Pembiakan melanosit apabila dibiarkan




Contoh-contoh melanosit yang terdapat pada wajah

 ITEX gold medal 


Produk ini juga memenangi golg medal dalam pertandingan berprestij ITEX 


Dr Mariani Abd Hamid
Saintis yang mencipta Whitening Rejuvenating Serum bersama ITEX gold medal yang dimenanginya melalui produk Whitening dan Anti Ageing 

                                Nak dapatkan Whitening Rejuvenating Serum?

Rabu, 26 November 2014

Ekstrak Kacip Fatimah sebagai supplement tambahan untuk pencegahan pra kanser dan #testimoniEKF


Cantik luar cantik dalam?
Pernah dengar tak frasa "dah terhantuk baru tengadah" atau "mencegah lebih baik dari merawat"? dah tentu saya tak akan ulaskan tentang maksud frasa tersebut sebab saya tahu anda mesti tahu maksud frasa ini kan?
 . Ok dan lagi saya nak tanya jugalah, siapa rasa dalaman dan luarannya perfect? tiada senggugut? tiada keputihan? period stabil? tiada sakit2 urat?? pendek kata macam Che Ta lah!... setiap wanita mesti ada salah satu atau lebih daripada masalah-masalah diatas kan betul ke tak? dan Che Ta pun tak terlepas daripada salah satu dari masalah di atas dan mukin peratusan kecil wanita di luar sana adalah perfect luaran dan tidak dalaman, yela nobody is perfect, but u can be the best!.. sesetengah orang cakap bukan mudah jadi pompuan ni itu kena jaga ini kena jaga. 

Sebagai contoh kebanyakan wanita tak tahu dan tak alert yang mereka mempunyai fibroid atau cyst dan mereka kemudiannya dikesan mengalami ketumbuhan fibroid atau cyst setelah menjalani rawatan ketika hamil dan tak semua orang mengalami dan merasai symptom fibroid, paling merbahaya apabila saiz cyst atau fibroid membesar melebihi 5cm dan mengganggu sistem peranakan serta pertumbuhan janin. Dan tak ramai juga wanita yang tahu mereka mengalami PCOS serta tiub Fallopian tersumbat, yang kemudiannya diketahui setelah sukar mendapat anak, semua itu boleh dirawat kerana setiap penyakit ada penawar, namun lebih baik menghindar dari mengubati.. 


Kenapa saya perlu consume Ekstrak Kacip Fatimah sebagai supplement tambahan  walaupun saya sihat walafiat?

Tahukah anda Ekstrak Kacip Fatimah adalah supplement tambahan yang boleh mencegah anda daripada masalah masalah diatas, sebab itu "mencegah lebih baik dari merawat". kerana Kacip Fatimah mengandungi elemen antioxidan dan phytoestrogen yang mana ia mampu mencegah pembiakkan sel prakanser, memantapkan tisu dan  mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang dan melewatkan proses penuaan.. sape yang tak nak awet muda kan?? dahla xde masalah dalaman, awet muda pulak tu.. Dan bagi wanita yang sihat yang tiada masalah dalaman, EKF membantu untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan dalaman supaya lebih sihat dan maintain macam Che Ta... baru ada umphhh! dan perlu diingatkan Ekstrak Kacip Fatimah adalah supplement dan bukan sejenia ubat.




Dan testimoni hakak ni yang gunakan Ekstrak Kacip Fatimah UTM sebagai supplement harian, hakak ni period regulation stabil tetapi mengalami masalah senggugut dan sakit pada ari-ari ketika bersukan dan alhamdulillah setelah mengamalkan EKF  semakin menunjukkan perkembangan positif.


Jadi anda bila lagi?.. ecehhh!!!


Nak tahu lebih lanjut mengenai Ekstrak Kacip Fatimah UTM sila baca artikel-artikel blog Dr Zubaidi 


                  Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Isnin, 24 November 2014

Kandungan dalam UMMA LACTO dan makanan sunnah


Saya dapat banyak PM bertanyakan kandungan yang terdapat dalam susu UMMA LACTO ni, oklah hari ni saya nak kongsikan antara kandungan berkhasiat yang bukan sahaja membantu ibu-ibu membanyakkan susu badan namun memberikan nutrisi yang berguna buat ibu-ibu. Lepas baca penerangan saya ibu-ibu pasti taksabar nak mencuba UMMA LACTO, yang paling best bukan sahaja untuk ibu menyusukan anak, ibu hamil juga digalakkan mengamalkan UMMA LACTO.

 Untuk pengetahuan semua UMMA LACTO adalah rumusan dan kajian oleh pakar laktasi dalam usaha menggalakkan penyusuan ibu dengan penggunaan bahan berkhasiat penuh nutrisi dan merupakan antara amalan pemakanan sunnah...Dirumus dari 19 bahan semulajadi yang berkhasiat seperti susu kambing, susu skim, kurma, habatusauda, madu, extrak halia, alfafa, kismis, halba, beras perang, stevia, spirulina, manna(gam arab), serbuk soya, extrak bawang putih, fruktosa, serbuk protien dan fibre dari buah-buahan








 Ibu-ibu juga tak perlu rasa risau, bimbang dan ragu dengan kandungan yang terdapat dalam UMMA LACTO kerana ia mendapat kelulusan sah JAKIM dan KKM 


Surat pengesahan kelulusan KKM untuk produk UMMA LACTO


Sijil halal JAKIM 



KHASIAT UMMA LACTO

-Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
-Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
-Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
-Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnyakepada ibu dan bayi
-Membantu mengelakkan sembelit
-Membantu kesihatan perut dan kolon
-Sebagai prebiotik ibu dan anak
-Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
-Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
-Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
-Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
-Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
-Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut



sekadar hiasan... :p
                             
                  Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Selasa, 18 November 2014

CARA MENGATASI BAYI TERSEDAK SUSU

Assalamualaikum, nowadays banyak sangat kes bayi tersedak susu yang kita baca dan dengar kadang-kadang bermusim, susah kita nak salahkan sesiapa tapi apa yang penting mari kita sama alert dan cakna bagaimana nak atasi masalah ini, jangan terhantuk beru tengadah ye! saya sendiri pun sampai tak lena tidur bila anak menyusu sebab dalam kepala hotak selalu terngiang2 keratan akhbar yang tragis..




jadi jom kita ambil tahu bagaimana cara penyusuan yang betul serta cara rawatan bayi tersedak susu, ala tak rugi pun baca kan...

Cara yang betul beri susu kepada bayi :
  • Ketika menyusu tidak kira susu botol atau susu badan, pastikan kedudukan kepala bayi lebih tinggi daripada dada dan perutnya. Botol susu pula mesti dipegang dalam kedudukan tidak lebih 45 hingga 60 darjah supaya air susu tidak tersekat pada tekak dan menyebabkan bayi lemas.
  • Pastikan juga lubang puting botol tidak terlalu besar bagi mengelakkan angin masuk ke dalam perut bayi.
  • Sekiranya menyusu badan, pastikan kawasan puting masuk sepenuhnya ke dalam mulut bayi.
  • Elakkan memberi susu dengan meletakkan bayi di atas lantai, sebaliknya pangku bayi seperti mana teknik menyusu badan.
  • Selepas menyusu, sendawakan bayi untuk mengeluarkan angin dan mengelakkan bayi muntah ketika tidur. Caranya dengan meniarapkan bayi dan usap belakang badan sehingga bayi sendawa.



Cara rawatan jika bayi tersedak susu :
  • Tiarapkan bayi dan kemudian tepuk belakang badan beberapa kali sehingga cecair atau bahan makanan yang menyekat saluran pernafasannya keluar dari mulut.
  • Sekiranya bendasing didalam mulut bayi tidak keluar, dalam keadaan duduk menghadap ke depan tekan bahagian dada dengan menggunakan hujung genggaman tangan secara perlahan.
  • Selain menekan bahagian perut, bayi boleh dibaringkan. Kemudian tekan dan picit bahagian dada beberapa kali menggunakan kedua-dua ibu jari sehingga bayi dapat bernafas semula.



Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Isnin, 17 November 2014

Ringan badan, stamina meningkat selepas consume Ekstrak Kacip Fatimah #testimoni


Alhamdulillah lagi testimoni dari regular customer Ekstrak Kacip Fatimah, sebelum ni hakak ni ambil sebotol je dengan saya, tak sampai seminggu... lepas try dan dapat result yang best beliau promote pulak kat rakan-rakan cikgu yang lain..  ok free postage untuk hakak ni sebab bagi testimoni kat saya..

thanks hakak!

Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Ahad, 9 November 2014

Keputihan berkurangan, stamina meningkat, senggugut berkurang, period normal dengan penggunaan Ekstrak Kacip Fatimah #testimonial

Hari ini nak kongsikan testimonial regular customer Ekstrak Kacip Fatimah, antara perubahan yang beliau alami
  1. Keputihan berkurangan dalam masa seminggu
  2. Peningkatan tenaga/ stamina
  3. Senggugut berkurangan
  4. Tempoh period normal semula
Untuk pengetahuan semua, bagi wanita yang mengalami keputihan, Ekstrak Kacip Fatimah bertindak dengan melakukan proses pembersihan rahim, oleh sebab itu sesetengah individu akan mengalami keputihan yang banyak dan berbau untuk seminggu pertama,  kemudian semakin lama akan beransur pulih, insyAllah..

Bila dapat feedback positif ni memang seronok, bukan kerana suka sebab produk kita semakin laris tapi seronok sebab pelanggan berpuas hati dan dapat mengatasi masalah yang pelanggan hadapi. lebih kurang macam superman tolong orang dalam kesusahan gituu.. haha






Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Sabtu, 8 November 2014

21 PETUA BANYAKKAN SUSU IBU

Malam ni saya nak kongsikan antara petua-petua banyakkan susu ibu, kebanyakkan ibu dalam pantang yang mengalami kekurangan air susu berasa tertekan bila air susu tak dapat mengenyangkan baby. Lagi tertekan bila menangis tengah-malam.. memang haru biru dibuatnya.. Oklah saya kongsikan hasil copy pasta saya.. mohon share yer cikgu NORAZIMAH.. keikei..

Pilihan 1: Amalkan memakan jantung pisang celur. Jantung pisang yang dicelur enak dimakan dengan sambal belacan. Ia bukan sahaja sedap malah ia membantu menambah susu ibu.

Pilihan 2: Kikis lobak putih dan parut. Campur lobak putih dengan 1 gelas air panas dan biarkan sehingga suam. Minum 2 kali sehari.

Pilihan 3: Daun betik memang enak dibuat ulam walaupun rasanya sedikit pahit. Cicah dengan sambal belacan. Ia berupaya menambah susu badan.

Pilihan 4: Longan yang kering yang biasa boleh didapati di kedai singseh elok diamalkan. Rebus longan kering dalam anggaran 1 cawan kecil dengan beberapa cawan air (3 - 4 cawan air) dan biar sehingga longan tersebut kembang. Minum air rebusan tersebut.

Pilihan 5: Daun sirih boleh menambah susu ibu yang sedikit dan kurang lancar. Ambil daun sirih dan sapu dengan minyak kelapa. Layurkan daun tersebut pada api dan tekap pada sekeliling payudara anda.

Pilihan 6: Semakin kerap anda menyusukan bayi, semakin banyak susu yang akan terhasil. Galakkan bayi untuk lebih kerap menyusu. Penyusuan hingga 10 hingga 12 kali atau lebih dalam tempoh 24 jam akan merangsang hormon prolaktin menghasilkan lebih banyak susu.

Pilihan 7: Orang Melayu lama mengamalkan pemakanan tertentu bagi menambah susu. Antara jenis makanan yang dipercayai dapat menambah susu ialah ulam-ulaman seperti cekur manis, pegaga, peria, ulam raja, turi, betik, jantung pisang batu dan lobak putih.

Pilihan 8: Rempah halba boleh menambahkan pengeluaran susu. Cuci halba dengan sempurna dan keringkan. Kemudian, simpan dalam bekas bertutup dan makan sesudu halba setiap hari.

Pilihan 9: Jintan hitam juga boleh menambahkan pengeluaran susu. Cara pengambilannya sama seperti halba.

Pilihan 10: Anda perlu minum air sehingga 8 gelas sehari. Yang paling penting anda perlu minum air kosong mengikut keperluan tubuh. Selain daripada air kosong, anda juga boleh mengambil minuman lain seperti susu dan air kacang soya.

Pilihan 11: Kerap melakukan urutan payudara ketika sedang mandi atau beberapa kali sehari. Lebih afdal jika anda meminta suami anda urutkan. Di samping itu, perhatikan diet anda. Jangan memakan makanan segera atau minuman berkafein. Ia tidak sihat untuk ibu dan bayi. Amalkan lebih banyak memakan buah-buahan dan sayur-sayuran.

Pilihan 12: Kisar buah sengkuang dan rebus dengan sedikit gula. Minum air sengkuang selalu.

Pilihan 13: Sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Kemudian, layurkan pada api sehingga layu. Setelah suam, tekapkan pada payudara anda. Amalkan setiap hari.

Pilihan 14: Ambil bunga melur dan giling hingga halus. Tampalkan padal sekeliling payudara anda di waktu pagi sebelum mandi.

Pilihan 15: Rebus beberapa helai daun betik yang sederhana muda. Air rebusan tersebut hendaklah diminum 2 atau 3 kali sehari

Pilihan 16: Ambil 2 kelopak daun kobis bulat dan tekap pada payudara anda. Anda juga boleh lenyek-lenyekkan kelopak daun kobis bulat tersebut dan tampalkan pada payudara. Petua ini juga boleh mengurangkan bengkak susu semasa dalam pantang.

Pilihan 17: Bubur kacang hijau dicampurkan dengan beras merah baik untuk memperbanyakkan air susu badan serta memekatkan susu ibu.

Pilihan 18: Ambil daun kucai dan ikan bilis secukupnya dan rebus. Amalkan memakannya bersama nasi.

Pilihan 19: Ambil petola, bayam dan daun turi . Masak lemak manis dan amalkan selalu sewaktu makan tengah hari.

Pilihan 20: Sayur bendi dibuatkan sebagai ulam dan cicah dengan sambal

PILIHAN 21: Petua yang terakhir ini adalah cara terakhir sekiranya petua-petua di atas tidak berkesan, petua ini PASTI MENJADI sebab bersepah testimonial dan feedback positif. Dalam masa 3HARI ANDA AKAN DAPAT PRODUCE SUSU SEPERTI DIBAWAH!

3HARI SAJA!
3HARI SAJA!

SUSU PENUH PETI AIS!!

UMMA LACTO
 Suke kan kalau macam ni??


Saya tawarkan harga promosi beli 2 percuma 1!
CEPAT! SEBELUM TAWARAN DITUTUP!!


Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025


Ahad, 2 November 2014

Cyst 3cm hilang dengan EKF #testimonial


Sebenarnya banyak testimoni yang saya dapat tapi semuanya saya masih tak sempat nak upload disebabkan kesibukan menguruskan rumah tanggga.. gitu.. mak-mak sangat!..  

Ok lah kali ni adalah testimoni berkenaan cyst, pengguna Ekstrak Kacip Fatimah ini adalah salah seorang agent Ekstrak Kacip Fatimah, yang saya tahu beliau baru saja melahirkan sorang baby dan memang beliau mengalami cyst sebelum hamil lagi, beliau juga berjaya hamil dengan pengambilan Ekstrak Kacip Fatimah, ketika dalam pantang beliau menggunakan EKF itu pun skip2 atas faktor babynya mengalami kuning hampir sebulan.

Pemeriksaan terakhir mendapati cyst beliau yang sebesar 3cm hilang. Alhamdulillah saya tumpang gembira.. 




Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Jumaat, 31 Oktober 2014

Pengenalan produk jualan saya yang terbaru 'Umma Lacto'

Genab 5bulan perniagaan online saya beroperasi, alhamdulillah setakat ni mendapat sambutan yang menggalakkan walaupun belum mencapai target yang perlu saya capai. Setelah 5bulan juga saya cuba untuk luaskan produk jualan di empayar kecil saya. 

Produk apa tu ye?..  hmm dah tentu produk berkenaan mak-mak ye.... dan seperti biasa saya hanya akan jual sesuatu produk setelah mendapat testimonial positive dari diri sendiri. Rasa rugi dan sayangnya sebab terlambat menggunakan produk membanyakkan susu ibu UMMA LACTO ini, anak pun dah tumbuh gigi dan sering sangat menggigit.. ohhh.. 


Kalau saya tahu memang dari awal saya gunakan UMMA LACTO. Tapi xpe saya akan berusaha lebih gigih dengan UMMA LACTO ni.. Selain menjual kepada ibu-ibu yang kekurangan susu badan saya akan consume untuk anak saya, stok sentiasa ada lepas ini..  Insyallah..

Bila ada barangan jualan baru maka saya kenalah juga buka page baru untuk anda dapatka info2 berguna serta testimonial UMMA LACTO ya.. 



Harga bagi sekotak hanya RM60, dan kalau beli 2kotak percuma 1!







Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180
office: 097784025

Selasa, 28 Oktober 2014

Produk jualan saya

Seronok sebenarnya bekerja dari rumah ni, yang tak seronoknya bila terpaksa berkongsi tempat dengan meja makan, insyAllah dalam perancangan nak dedikasikan ruang SOHO(small office home office) saya.. yang penting bersebelahan dengan ruang anak saya bermain, makin lasak dah dia sekarang, xpadan dengan pompuan.. 

Antara produk yang saya jual di Instagram dan fb page adalah 
produk-produk UTM tetapi buat masa ni saya fokus pada  Ekstrak Kacip Fatimah, Ekstrak Tongkat Ali atas faktor permintaan yang tinggi
Umma Lacto- produk membanyakkan pengeluaran susu ibu dan
Vitamin C Serum keluaran NN Beauty empire

Jadi kalau nak dapatkan produk-produk ini jangan malu-malu whatsapp ya

Whatsapps: 0167761180
office: 097784025






Isnin, 27 Oktober 2014

Produk inovasi UTM setaraf antarabangsa.


Untuk pengetahuan semua produk UTM sudah menjengah ke seluruh pelusuk asia, produk UTM adalah produk yang perlu anda letakkan kepercayaan 100% tanpa was-was. Penghasilan produk-produk ini juga melibatkan para saintis dan pakar-pakar supaya keselamatan, dose serta kebersihan terjamin.

Photo: Kami memilih produk UTM kerana was2 dengan produk luar yang diragui dan ada yg membahayakan kesihatan

Ekstrak Kacip Fatimah juga adalah produk yang dihasilkan oleh Institut Pembangunan Bioproduk UTM, HALAL dan mendapat kelulusan KKM.. 

Setiap pengeluaran EKF sentiasa dikawal mutunya oleh mereka yg berkelayakan...

Khamis, 23 Oktober 2014

Saya dan Ekstrak Kacip Fatimah


Ini adalah parcel2 yang berjaya dipost, alhamdulillah permulaan yang agak baik..
Apa yang anda perlu tahu produk dari Institut Pembangunan Bioproduk ini 100% asli dan selamat!




Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180
office: 097784025

Related link:
Ekstrak Kacip Fatimah murah
Pengedar sah Ekstrak Kacip Fatimah
Memulakan perniagaan Ekstrak Kacip Fatimah

Selasa, 21 Oktober 2014

Jerawat berkurangan dengan penggunaan SERUM VITAMIN C


Hari ini hakak dapat satu lagi testimonial dari pelanggan SERUM VITAMIN C, setelah sebulan menggunakan VITAMIN C SERUM ini jerawat dah mula berkurang, sangat berbaloi dengan sebotol VITAMIN C SERUM dengan harga mampu milik.. 

Bagi yang mempunyai masalah jerawat, pada permulaan jerawat akan mengecut dan lama kelamaan tanda parut akan mengecil dan semakin berkurangan secara tak langsung liang pori akan mengecil dan kulit semakin cerah, insyallah..  Nak tahu berkesan ke x, cuba dulu baru tahu.. 

Bagi yang nak memiliki SERUM VITAMIN C ni jangan malu-malu whatsapp hakak ye.. Harganya cuma RM60 dan... dan.. dan... hakak nak bagi gift comel.. gift apa? rahsia.. beli dulu baru tahu.. 

sekian, TQ for reading

Ekstrak Kacip Fatimah bukan sejenis ubat




Selalu hakak dapat text macam ni dari customer..

"Hakak, OBAT Kacip Fatimah ada lagi?"
"Puan OBAT Kacip Fatimah untuk apa"?
"Sis mcm mna nak dapatkan OBAT Kacip Fatimah?"
"Dik hakak nak order OBAT Kacip Fatimah"

Di sini hakak nak tekankan Ekstrak Kacip Fatimah adalah sejenis supplement dan BUKAN UBAT, setiap capsule EKF juga mengandungi dose yang rendah, selamat dan bersesuaian untuk tubuh wanita.

Ada juga yang text bertanya "kenapa dah 2 minggu consume EKF tapi masih belum datang period?" dan hari ni hakak nak explain lebih lanjut perbezaan antara ubat dan supplement, harap anda semua faham dan lepas ni tak campur adukkan istilah serta peranan ubat dan supplement.

Ubat

1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Ia tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu badan kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan. Kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya di pertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh.

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu. Seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.

3. Ubat bertindak cepat dan menakjubkan. Seseorang boleh menerima kesanya dalam jangka masa yang pendek beberapa minit atau jam.

8. Ubat merawat kesan atau tanda-tanda sakit tetapi bukanya merawat punca sakit. Ianya hanya menutup kesakitan, sebaliknya ia tidak memulihkan. Tidak ada keadaan badan yang disebabkan oleh kekurangan apa-apa ubat. Contohnya sakit kepala, bukan disebabkan kekurangan aspirin pada sesuatu system.

9. Orang tua biasanya memerlukan ubat pada sukatan yang rendah kerana mudah mendapat kesan sampingan yang serius jika dibandingkan dengan orang muda.



Supplement 

1. Bahan berkhasiat kesemuanya adalah semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, kita akan mati atau sengsara akibat kelemahan fungsi organ.

2. Bahan-bahan berkhasiat bertindak dengan membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim.

3. Bahan berkhasiat tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya tergangu sementara. Oleh itu badan akan membina system enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.

4. Bahan berkhasiat bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain ibarat rantai. Kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yang lebih baik.

5. Bahan berkhasiat baik diambil bersama makanan. Ianya lebih berkesan menyerap bersama makanan dan mempertingkatkan keberkesanan penghadaman lain-lain faktor makanan.

6. Bahan berkhasiat adalah selamat. Tiada satu pun kenyataan yang tercatit mengenai merbahayanya dengan pengambilan vitamin, zat galian dan asid amino.

7. Bahan berkhasiat tidak menghasilkan tindak balas kepada seseorang. Ianya hanya memberi kesan sekiranya bahan-bahan berkhasiat ternyata kekurangan dalam tubuh badan.

8. Bahan-bahan berkhasiat bertindak secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang. Ia kebiasannya mengambil masa berbulan-bulan untuk mencapai kesan kejayaan.

9. Bahan berkhasiat bertindak merawat terhadap PUNCA penyakit sekiranya digunakan kerana menampung kekurangannya. Jika sesuatu keadaan yang sedia ada itu berpunca dari kekurangan sesuatu bahan berkhasiat yang tertentu oleh itu menambahkannya ketika mengambil makanan dapat mengatasi masalah serta kerosakan yang telah terjadi dan tidak berulang lagi.

10. Orang tua memerlukan lebih banyak bilangan khasiat, oleh kerana faktor-faktor kekurangan yang berlarutan begitu lama serta penghadaman yang lemah.

Boleh membaca artikel berkenaan supplement di blog Dr Zubaidi

Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Isnin, 20 Oktober 2014

Video Ustazah Norhafizah mengenai amalan pemakanan sunnah dan EKF

Setiap kali hakak berurusan dengan pelanggan, mereke sering berkongsi mengenai sumber sumber dari mana mereka dapatkan maklumat berkenaan EKF, kebanyakkan daripada blog www.drzubaidi.com dan ada juga daripada ustazah norhafizah.

Hakak sendiri pun tak tahu tentang kewujudan vedeo sampailah ada hakak ni yang bagitahu...

Rugi kalau tak tonton video ni sebab banyak amalan dan pemakan sunnah yang diceritakan oleh Ustazah Norhafizah sendiri termasuklah Kacip Fatimah.


Yang hakak sempat capture kat sini bila Ustazah cerita bila je ambil EKF terus rasa macam nak buat semua kerja, stamina semakin kuat. 


Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Kulit semakin cerah dengan VITAMIN C SERUM #Testimonial

Harini hakak ni nak  review products baru launch di pasaran dalam beberapa bulan, produk keluaran NN beauty empire,sebelum hakak join to become a dealer for the products ni hakakdah buat research berkenaan kebaikan  vitamin C terhadap kulit (nanti hakak akan terangkan dalam entri yang lain) . hakak hanya menggunakan produk ini beberapa bulan tetapi dah nampaak kesan positif bila bintik2 hitam dah mula berkurang walaupun tidaklah ketara ..Lain kali hakak hapdate entry kulit wajah sebelum dan selepas ya!

Well VITAMIN C SERUM tengah2 panas posmen hantar terus hakak hapdate ..



tapi hari ni hakak nak review hakak kite dealers yang juga menggunakan SERUM VITAMIN C dan kesan positif nampak sangat ketara, cayaa lah!

Tahniah kepada hakak kita sebab berjaya mendapat hasil yaang memuaskan

If uolss nak cuba please whatsapps hakak ye .. The price is only RM60 exclude postage then hakak berbesar hati nak bagi gift .. gift apa? Rahsia .. beli dulu baru tahu ..

Saya ada kenalan kamu ikhlas .. :)
Whatsapps: 0167761180
pejabat: 097784025



Ahad, 19 Oktober 2014

Ekstrak Kacip fatimah VS Evening Primrose Oil

Saya mendapat banyak pertanyaan mengenai perbezaan Ekstrak Kacip Fatimah dan Evening Primrose Oil, sebenarnya kedua-dua tumbuhan ini mempunyai persamaan darisegi fungsi dan kebaikannya. Tetapi Kacip Fatimah lebih sinonim dengan perubatan tradisional namun kurang mendapat sambutan kerana masih ramai yang belum mempercayai keberkesanan produk dari nusantara ini, mereka rata-rata lebih mempercayai produk luar namun tak ramai yang tahu produk UTM bertaraf antarabangsa.



Mari kita lihat perbezaan produk ini...

Origin

Kacip Fatimah atau nama saintifiknya Lubisa Pumila.



"Kacip Fatimah (Labisia Pumila) adalah tumbuhan berbunga di dalam keluarga Primulaceae yang berasal dari Malaysia. Ia adalah tumbuhan bersaiz kecil dan boleh didapati secara meluas di bawah dataran lantai hutan"


 Evening Promise 



 Berasal dari Amerika Utara dan Selatan. Pokok Petang atau Primrose tree, walaupun pada asalnya ia berasal dari Arnerica Utara, ia telah diimport ke Itali dan di sebarkan ke seluruh Eropah.

Gedebak gedebuk panjang punya cerita kita boleh simpulkan yang dua jenis pokok ini mempunyai origin yang berbeza dan jelas menunjukkan Kacip fatimah atau Lubiasa pumila berasal dari asia manakala primerose


Kajian
Fungsi dan kebaikan Ekstrak Kacip Fatimah(EKF) adalah hampir sama dalam mengatasi masalah dalaman wanita, namun dalam banyak kajian yang dijalankan oleh para saintis mendapati Kacip Fatimah sangat sesuai dan effective untuk wanita asia, dan tentu setiap yang Allah cipta sekeliling kita mempunyai perkaitan dan kebaikan untuk diguna pakai.. Dengan jelas menunjukkan Allah SWT sengaja mencipta thmbuhan ini untuk dinikmati kebaikannya dan bersesuaian dengan wanita asia manakala Evening Primerose dicipta sesuai dgn wanita barat

Kebanyakkan EPO dihasilkan di negara Eropah dan di eksport ke Malaysia, namun dalam kajian saintifik yang dijalankan untuk menghasilkan EPO sudah tentu menggunakan wanita Eropah untuk mendapatkan keberkesanan kajian mereka yang berbeza genetik dengan wanita asia. Perbezaan genetik mungkin kadangkala tidak mendatangkan kesan effective kepada tubuh wanita asia berbanding wanita eropah.

Jadi percalah dengan produk yang dihasilkan oleh saintis asia ini mempunyai kebaikan yang luarbiasa dan sesuai dengan genetik wanita asia. Kajian saintifik yang dilakukan oleh unit penyelidikan Institute Pembangunan Bioproduk UTM merangkumi kesesuaian dos untuk tubuh wanita asia jadi tidak hairanlah EKF mula mendapat sambutan di Jepun dan Korea.

Maka buatlah pilihan sendiri, namun saya sarankan wanita asia bertukar kepada EKF kerana ianya dijamin HALAL serta penghasilannya sentiasa dipantau oleh mereka yang berkelayakan. 

YA DIJAMIN HALAL DAN 100% ASLI!


Selasa, 14 Oktober 2014

EKSTRAK KACIP FATIMAH (UTM)

Hari ni saya review semula berkenaan Ekstrak Kacip Fatimah ye puan-puan.. 


Ekstrak Kacip Fatimah (EKF) keluaran UTM adalah bersih, terjamin dan halal kerana UTM mempunyai makmal sendiri dimana kajian saintifik telah dilakukan oleh penyelidik UTM dan di pantau oleh Institut Pembangunan Bioproduk, UTM. Ia adalah ekstrak (pati) 100%, bukan seperti kebanyakan keluaran lain yang menggunakan serbuk batang kayu. 
Mendapat kelulusan KKM & Halal Jakim.

Sesuai untuk wanita yang : 
1.CEPAT LETIH
2,HAID TIDAK TERATUR
3.KEPUTIHAN yang BANYAK
4.SENGGUGUT yang TERUK


Khasiat Ekstrak Kacip Fatimah Keluaran IBD UTM. 
1. Mengatur Semula Kitaran Haid bagi wanita yang sudah lama tidak datang haid atau kitaran haid yang tidak teratur 
2. Mengurangkan keputihan atau lendiran yang melampau dari faraj. 
3. Merawat kecederaan dan mengecutkan Rahim/faraj selepas bersalin atau keguguran.
4. Menambah tenaga dan syahwat semasa hubungan intim bersama suami.
5. Melancarkan proses kelahiran bayi (diambil pada minggu kehamilan ke – 38)
6. Melangsingkan badan dan menegangkan otot – otot
7. Melancarkan perjalanan darah haid sekaligus mengurangkan sakit senggugut. 
8. Mengatasi masalah kemurungan(meroyan) selepas bersalin.
9. Mengurangkan risiko ‘turun rahim’ atau uterine prolapse.
10. Mengurangkan masalah menopause seperti rasa panas, kekeringan dan kegelisahan. 

Cara Pengambilan : 
60 kapsul untuk kegunaan 2 bulan.

Period datang semula setelah mengamalkan EKF


Alhamdulillah dpt feedback yg positif dari akak ni lps consume EKF.Beliau mengalami period xregular lps consume xsmpai seminggu, period yg sepatutnya dh lma keluar akhirnya keluar jugak.. 

p/s: Ekstrak Kacip Fatimah bertindak secara semulajadi jadi anda xperlu gunakan ubatan yg mengandungi steroid utk merangsang pengeluaran haid.

Ekstrak Kacip Fatimah
Add caption

Isnin, 11 Ogos 2014

PROMOSI EKSTRAK KACIP FATIMAH! memang berbaloi!!

Yeayy! promosi SEPANJANG SHAWAL!!
dengan harga promosi boleh dapat EKF dengan harga RM90 free postage dengan 60biji supplement untuk 2 bulan penggunaan... berbaloi kan??


Khamis, 7 Ogos 2014

Ekstrak Kacip Fatimah merawat masalah hormon - Testimonial

Alhamdulillah saya tersengih setiap kali baca message whatsapp daripada pelanggan EKF saya ni, rasa puas bila pelanggan dapat rasa perbezaannya selepas consume secara konsisten.

Kebanyakan wanita di luar sana ramai yang mengalami masalah haid tidak teratur.. apakah punca haid tidak teratur? puncanya adalah daripada masalah ketidakseimbangan horman dalam badan.

Dengan pengambilan Ekstrak Kacip Fatimah insyAllah mampu memberikan keseimbangan hormon. Kadang kala berpunca daripada hormonlah kita sering berasa letih dan tidak bermaya.




Lanjutan promosi dan penukaran no baru.

Rasanya masih belum terlambat untuk  mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin untuk smua umat islam di Malaysia.

Sebenarnya promosi raya dah lepas tapi dilanjutkan sehingga penghujung Shawal yer. Jadi bagi sesiapa yang nak dapatkan EKF dengan free postage+ gift bole whatsapp lelaju ye..

No telefon juga telah bertukar ke 0167761180.. Harap maklum ye kengkawan..
Terima kasih :)