Rabu, 24 Disember 2014

Kebaikan dan cara penggunaan Vitamin C Serum by NN beauty






Wah gitu! banner baru page saya, jadi bagi anda yang nak dapatkan serum ini silalah ringankan tangan like page Vitamin C serum & Skin care by NN Beauty ada contest dan hadiah menarik setiap bulan tau!

Ramai yang masih belum kenal dengan produk serum keluaran NN Beauty empire, jadi hari ni saya nak buat review kebaikan Vitamin C serum. Sebelum tu jom tengok stok baru yang baru saya terima.. nak tabik sama pekerja2 poslaju yang berjaya hantar barangan pelanggan biarpun banjir melanda Pantai Timur sekarang.. 



Siap simpan dalam cabinet khas yang dibeli di Lazada .. yang sebotol kt luar tu yg batch sebelum ni yg dh dibuka oleh sy ..


Kalau sebelum ini anda dapat packaging lama bewarna silver tapi yg kali ni anda dapat yang warna putih, jangan panik sebab packaging botolnya dah bertukar ke warna putih. Kotak luarnya masih sama ye puan2 ..
Dang kiri botol lama manakala yang kanan botol baru bewarna putih

Didalamnya berbentuk aqua, sangat selesa bila apply kat muka.. sejuk sejuk dan fresh je kat muka kita lepas tu..


PENGENALAN PRODUK SERUM VITAMIN C BARI NN BEAUTY EMPIRE
  • Serum Vitamin C dirumuskan dari sumber asli paling berkesan dan dikeluarkan oleh NN BEAUTY
  • Mengandungi bahan aktif semulajadi yang apabila digunakan ke atas kulit, menghasilkan kesan yang cepat, berkesan dan selamat untuk kulit.
  • Mengandungi ekstrak botani, vitamin dan enzim dalam pelbagai kombinasi dan tidak mempunyai bahan pengawet atau bahan kimia kerana pembungkusan kedap udara.
  • Rumusan teknologi dari France.
  • Mempunyai 10jenis produk mengikut masalah kulit,1 botol tahan sehingga 2 bulan.
  • Serum Vitamin C telah dibuat &adan dikilangkan oleh pengilang berlesen.

KELEBIHAN PRODUK
  • Serum ini memberi kesan yang luar biasa pada pelbagai kulit, kekeringan, kegatalan, pigmentasi, dan bertindak sebagai anti-penuaan. Hasil nyata dicapai dalam masa hanya beberapa minggu..ia dapat menarik air dan menyalurkannya kadalam sel –sel kulit. Fungsi lainya juga membantu membuat kulit lebih cerah dan menghilangkan kedutan dan garis halus pada kulit serta melembabkan kulit.


 CARA PENGGUNAAN
  • Bersihkan muka, ambil sedikit serum, sapu nipis pada kulit wajah sehingga serum meresap sepenuhnya ke dalam kulit. Boleh digunakan pada muka sebagai asa lapisan mekap.


                                            Nak dapatkan produk di atas?
                                                 Whatsapps: 0167761180

Link berkaitan

Rabu, 3 Disember 2014

WHITENING REJUVENATING SERUM KELUARAN UTM


Ok kita review dulu rupa produk...


Artikel ini adalah untuk mereka para wanita di luar sana yang TERLALU teliti dalam pemilihan produk kosmetik, 

Nowadays banyak produk-produk kosmetik yang tidak mematuhi piawaian terutama pada kandungan bahan yang terdapat pada produk pencerah, kesannya mungkin proses pemutihan berlaku dengan pantas tapi long term kesannya merbahaya pada kulit.



Ramai wanita terlalu taksub dengan krim pencerah hingga mengabaikan kesihatan jangkamasa panjang pada kulit kerana nak cepat cantik, tapi ramai juga wanita yang terlalu takut dengan bahayanya produk-produk kecantikan sehingga memilih untuk tidak memakai sebarang produk penjagaan kulit kerana terlalu takut akan risiko yang bakal mereka hadapi. Ada juga antara mereka yang berminat menggunakan produk penjagaan kulit tetapi mempunyai masalah kulit sensitif dan akhirnya memendam perasaan kerana risau kesan pada kulit wajah.

Untuk mereka yang inginkan kulit cerah tanpa kesan sampingan saya syorkan anda gunakan WHITENING REJUVENATING SERUM keluaran dari Institut Pembangunan Bioproduk yang berpengkalan di UTM




Wisderm Whitening Rejuvenating Serum telah berjaya dibangunkan hasil daripada kajian kerjasama di antara Institut Pembangunan Bioproduk, UTM dan Dongguk University, Korea Selatan. 
Melalui kajian yang telah dijalankan selama 2 tahun, ekstrak herba Mas Cotek mempunyai kandungan antioksida yang tinggi. Herba ini telah membuktikan ia berjaya menjadi salah satu daripada pengganti kepada bahan pencerah sedia ada yang rata-ratanya berasaskan kepada bahan bukan semulajadi. Kajian ke atas sel melanoma B16F1 menunjukkan bahawa herba ini berjaya menghalang berlakunya aktiviti tyrosinase. Aktiviti tyrosinase merupakan proses di mana pembentukan sel melanosit dan hasilnya kulit akan bertambah gelap. ini dapat disimpulkan bahawa, herba ini berjaya mengurangkan pembentukan melanosit dan juga merencatkan keaktifanya secara langsung dan hasilnya kulit akan bertambah cerah dan sekata.

Kebaikan Whitening Rejuvenating Serum 
  1. Mencerahkan kulit wajah
  2. Meratakan tona wajah
  3. Memberikan kelembapan kulit 
  4. Bertindak sebagai collagen pada kulit wajah melalui kandungan antioksida yang tinggi
  5. Memudarkan parut pada wajah
  6. Menghalangkan, mengelakkan atau merencatkan pembentukan melanosit  

Melanosit / Melanocyte, ialah sel yang terletak di lapisan paling bawah stratum basal pada epidermis kulit,yang menghasilkan melanin iaitu sejenis pigmen

Pembiakan melanosit apabila dibiarkan




Contoh-contoh melanosit yang terdapat pada wajah

 ITEX gold medal 


Produk ini juga memenangi golg medal dalam pertandingan berprestij ITEX 


Dr Mariani Abd Hamid
Saintis yang mencipta Whitening Rejuvenating Serum bersama ITEX gold medal yang dimenanginya melalui produk Whitening dan Anti Ageing 

                                Nak dapatkan Whitening Rejuvenating Serum?

Rabu, 26 November 2014

Ekstrak Kacip Fatimah sebagai supplement tambahan untuk pencegahan pra kanser dan #testimoniEKF


Cantik luar cantik dalam?
Pernah dengar tak frasa "dah terhantuk baru tengadah" atau "mencegah lebih baik dari merawat"? dah tentu saya tak akan ulaskan tentang maksud frasa tersebut sebab saya tahu anda mesti tahu maksud frasa ini kan?
 . Ok dan lagi saya nak tanya jugalah, siapa rasa dalaman dan luarannya perfect? tiada senggugut? tiada keputihan? period stabil? tiada sakit2 urat?? pendek kata macam Che Ta lah!... setiap wanita mesti ada salah satu atau lebih daripada masalah-masalah diatas kan betul ke tak? dan Che Ta pun tak terlepas daripada salah satu dari masalah di atas dan mukin peratusan kecil wanita di luar sana adalah perfect luaran dan tidak dalaman, yela nobody is perfect, but u can be the best!.. sesetengah orang cakap bukan mudah jadi pompuan ni itu kena jaga ini kena jaga. 

Sebagai contoh kebanyakan wanita tak tahu dan tak alert yang mereka mempunyai fibroid atau cyst dan mereka kemudiannya dikesan mengalami ketumbuhan fibroid atau cyst setelah menjalani rawatan ketika hamil dan tak semua orang mengalami dan merasai symptom fibroid, paling merbahaya apabila saiz cyst atau fibroid membesar melebihi 5cm dan mengganggu sistem peranakan serta pertumbuhan janin. Dan tak ramai juga wanita yang tahu mereka mengalami PCOS serta tiub Fallopian tersumbat, yang kemudiannya diketahui setelah sukar mendapat anak, semua itu boleh dirawat kerana setiap penyakit ada penawar, namun lebih baik menghindar dari mengubati.. 


Kenapa saya perlu consume Ekstrak Kacip Fatimah sebagai supplement tambahan  walaupun saya sihat walafiat?

Tahukah anda Ekstrak Kacip Fatimah adalah supplement tambahan yang boleh mencegah anda daripada masalah masalah diatas, sebab itu "mencegah lebih baik dari merawat". kerana Kacip Fatimah mengandungi elemen antioxidan dan phytoestrogen yang mana ia mampu mencegah pembiakkan sel prakanser, memantapkan tisu dan  mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang dan melewatkan proses penuaan.. sape yang tak nak awet muda kan?? dahla xde masalah dalaman, awet muda pulak tu.. Dan bagi wanita yang sihat yang tiada masalah dalaman, EKF membantu untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan dalaman supaya lebih sihat dan maintain macam Che Ta... baru ada umphhh! dan perlu diingatkan Ekstrak Kacip Fatimah adalah supplement dan bukan sejenia ubat.




Dan testimoni hakak ni yang gunakan Ekstrak Kacip Fatimah UTM sebagai supplement harian, hakak ni period regulation stabil tetapi mengalami masalah senggugut dan sakit pada ari-ari ketika bersukan dan alhamdulillah setelah mengamalkan EKF  semakin menunjukkan perkembangan positif.


Jadi anda bila lagi?.. ecehhh!!!


Nak tahu lebih lanjut mengenai Ekstrak Kacip Fatimah UTM sila baca artikel-artikel blog Dr Zubaidi 


                  Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Selasa, 18 November 2014

CARA MENGATASI BAYI TERSEDAK SUSU

Assalamualaikum, nowadays banyak sangat kes bayi tersedak susu yang kita baca dan dengar kadang-kadang bermusim, susah kita nak salahkan sesiapa tapi apa yang penting mari kita sama alert dan cakna bagaimana nak atasi masalah ini, jangan terhantuk beru tengadah ye! saya sendiri pun sampai tak lena tidur bila anak menyusu sebab dalam kepala hotak selalu terngiang2 keratan akhbar yang tragis..




jadi jom kita ambil tahu bagaimana cara penyusuan yang betul serta cara rawatan bayi tersedak susu, ala tak rugi pun baca kan...

Cara yang betul beri susu kepada bayi :
  • Ketika menyusu tidak kira susu botol atau susu badan, pastikan kedudukan kepala bayi lebih tinggi daripada dada dan perutnya. Botol susu pula mesti dipegang dalam kedudukan tidak lebih 45 hingga 60 darjah supaya air susu tidak tersekat pada tekak dan menyebabkan bayi lemas.
  • Pastikan juga lubang puting botol tidak terlalu besar bagi mengelakkan angin masuk ke dalam perut bayi.
  • Sekiranya menyusu badan, pastikan kawasan puting masuk sepenuhnya ke dalam mulut bayi.
  • Elakkan memberi susu dengan meletakkan bayi di atas lantai, sebaliknya pangku bayi seperti mana teknik menyusu badan.
  • Selepas menyusu, sendawakan bayi untuk mengeluarkan angin dan mengelakkan bayi muntah ketika tidur. Caranya dengan meniarapkan bayi dan usap belakang badan sehingga bayi sendawa.



Cara rawatan jika bayi tersedak susu :
  • Tiarapkan bayi dan kemudian tepuk belakang badan beberapa kali sehingga cecair atau bahan makanan yang menyekat saluran pernafasannya keluar dari mulut.
  • Sekiranya bendasing didalam mulut bayi tidak keluar, dalam keadaan duduk menghadap ke depan tekan bahagian dada dengan menggunakan hujung genggaman tangan secara perlahan.
  • Selain menekan bahagian perut, bayi boleh dibaringkan. Kemudian tekan dan picit bahagian dada beberapa kali menggunakan kedua-dua ibu jari sehingga bayi dapat bernafas semula.



Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Isnin, 17 November 2014

Ringan badan, stamina meningkat selepas consume Ekstrak Kacip Fatimah #testimoni


Alhamdulillah lagi testimoni dari regular customer Ekstrak Kacip Fatimah, sebelum ni hakak ni ambil sebotol je dengan saya, tak sampai seminggu... lepas try dan dapat result yang best beliau promote pulak kat rakan-rakan cikgu yang lain..  ok free postage untuk hakak ni sebab bagi testimoni kat saya..

thanks hakak!

Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Ahad, 9 November 2014

Keputihan berkurangan, stamina meningkat, senggugut berkurang, period normal dengan penggunaan Ekstrak Kacip Fatimah #testimonial

Hari ini nak kongsikan testimonial regular customer Ekstrak Kacip Fatimah, antara perubahan yang beliau alami
  1. Keputihan berkurangan dalam masa seminggu
  2. Peningkatan tenaga/ stamina
  3. Senggugut berkurangan
  4. Tempoh period normal semula
Untuk pengetahuan semua, bagi wanita yang mengalami keputihan, Ekstrak Kacip Fatimah bertindak dengan melakukan proses pembersihan rahim, oleh sebab itu sesetengah individu akan mengalami keputihan yang banyak dan berbau untuk seminggu pertama,  kemudian semakin lama akan beransur pulih, insyAllah..

Bila dapat feedback positif ni memang seronok, bukan kerana suka sebab produk kita semakin laris tapi seronok sebab pelanggan berpuas hati dan dapat mengatasi masalah yang pelanggan hadapi. lebih kurang macam superman tolong orang dalam kesusahan gituu.. haha






Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

office: 097784025

Ahad, 2 November 2014

Cyst 3cm hilang dengan EKF #testimonial


Sebenarnya banyak testimoni yang saya dapat tapi semuanya saya masih tak sempat nak upload disebabkan kesibukan menguruskan rumah tanggga.. gitu.. mak-mak sangat!..  

Ok lah kali ni adalah testimoni berkenaan cyst, pengguna Ekstrak Kacip Fatimah ini adalah salah seorang agent Ekstrak Kacip Fatimah, yang saya tahu beliau baru saja melahirkan sorang baby dan memang beliau mengalami cyst sebelum hamil lagi, beliau juga berjaya hamil dengan pengambilan Ekstrak Kacip Fatimah, ketika dalam pantang beliau menggunakan EKF itu pun skip2 atas faktor babynya mengalami kuning hampir sebulan.

Pemeriksaan terakhir mendapati cyst beliau yang sebesar 3cm hilang. Alhamdulillah saya tumpang gembira.. 




Nak dapatkan EKF, ETA, UMMA LACTO atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Selasa, 28 Oktober 2014

Produk jualan saya

Seronok sebenarnya bekerja dari rumah ni, yang tak seronoknya bila terpaksa berkongsi tempat dengan meja makan, insyAllah dalam perancangan nak dedikasikan ruang SOHO(small office home office) saya.. yang penting bersebelahan dengan ruang anak saya bermain, makin lasak dah dia sekarang, xpadan dengan pompuan.. 

Antara produk yang saya jual di Instagram dan fb page adalah 
produk-produk UTM tetapi buat masa ni saya fokus pada  Ekstrak Kacip Fatimah, Ekstrak Tongkat Ali atas faktor permintaan yang tinggi
Umma Lacto- produk membanyakkan pengeluaran susu ibu dan
Vitamin C Serum keluaran NN Beauty empire

Jadi kalau nak dapatkan produk-produk ini jangan malu-malu whatsapp ya

Whatsapps: 0167761180
office: 097784025






Isnin, 27 Oktober 2014

Produk inovasi UTM setaraf antarabangsa.


Untuk pengetahuan semua produk UTM sudah menjengah ke seluruh pelusuk asia, produk UTM adalah produk yang perlu anda letakkan kepercayaan 100% tanpa was-was. Penghasilan produk-produk ini juga melibatkan para saintis dan pakar-pakar supaya keselamatan, dose serta kebersihan terjamin.

Photo: Kami memilih produk UTM kerana was2 dengan produk luar yang diragui dan ada yg membahayakan kesihatan

Ekstrak Kacip Fatimah juga adalah produk yang dihasilkan oleh Institut Pembangunan Bioproduk UTM, HALAL dan mendapat kelulusan KKM.. 

Setiap pengeluaran EKF sentiasa dikawal mutunya oleh mereka yg berkelayakan...

Khamis, 23 Oktober 2014

Saya dan Ekstrak Kacip Fatimah


Ini adalah parcel2 yang berjaya dipost, alhamdulillah permulaan yang agak baik..
Apa yang anda perlu tahu produk dari Institut Pembangunan Bioproduk ini 100% asli dan selamat!




Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180
office: 097784025

Related link:
Ekstrak Kacip Fatimah murah
Pengedar sah Ekstrak Kacip Fatimah
Memulakan perniagaan Ekstrak Kacip Fatimah

Selasa, 21 Oktober 2014

Jerawat berkurangan dengan penggunaan SERUM VITAMIN C


Hari ini hakak dapat satu lagi testimonial dari pelanggan SERUM VITAMIN C, setelah sebulan menggunakan VITAMIN C SERUM ini jerawat dah mula berkurang, sangat berbaloi dengan sebotol VITAMIN C SERUM dengan harga mampu milik.. 

Bagi yang mempunyai masalah jerawat, pada permulaan jerawat akan mengecut dan lama kelamaan tanda parut akan mengecil dan semakin berkurangan secara tak langsung liang pori akan mengecil dan kulit semakin cerah, insyallah..  Nak tahu berkesan ke x, cuba dulu baru tahu.. 

Bagi yang nak memiliki SERUM VITAMIN C ni jangan malu-malu whatsapp hakak ye.. Harganya cuma RM60 dan... dan.. dan... hakak nak bagi gift comel.. gift apa? rahsia.. beli dulu baru tahu.. 

sekian, TQ for reading

Ekstrak Kacip Fatimah bukan sejenis ubat




Selalu hakak dapat text macam ni dari customer..

"Hakak, OBAT Kacip Fatimah ada lagi?"
"Puan OBAT Kacip Fatimah untuk apa"?
"Sis mcm mna nak dapatkan OBAT Kacip Fatimah?"
"Dik hakak nak order OBAT Kacip Fatimah"

Di sini hakak nak tekankan Ekstrak Kacip Fatimah adalah sejenis supplement dan BUKAN UBAT, setiap capsule EKF juga mengandungi dose yang rendah, selamat dan bersesuaian untuk tubuh wanita.

Ada juga yang text bertanya "kenapa dah 2 minggu consume EKF tapi masih belum datang period?" dan hari ni hakak nak explain lebih lanjut perbezaan antara ubat dan supplement, harap anda semua faham dan lepas ni tak campur adukkan istilah serta peranan ubat dan supplement.

Ubat

1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Ia tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu badan kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan. Kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya di pertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh.

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu. Seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.

3. Ubat bertindak cepat dan menakjubkan. Seseorang boleh menerima kesanya dalam jangka masa yang pendek beberapa minit atau jam.

8. Ubat merawat kesan atau tanda-tanda sakit tetapi bukanya merawat punca sakit. Ianya hanya menutup kesakitan, sebaliknya ia tidak memulihkan. Tidak ada keadaan badan yang disebabkan oleh kekurangan apa-apa ubat. Contohnya sakit kepala, bukan disebabkan kekurangan aspirin pada sesuatu system.

9. Orang tua biasanya memerlukan ubat pada sukatan yang rendah kerana mudah mendapat kesan sampingan yang serius jika dibandingkan dengan orang muda.



Supplement 

1. Bahan berkhasiat kesemuanya adalah semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, kita akan mati atau sengsara akibat kelemahan fungsi organ.

2. Bahan-bahan berkhasiat bertindak dengan membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim.

3. Bahan berkhasiat tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya tergangu sementara. Oleh itu badan akan membina system enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.

4. Bahan berkhasiat bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain ibarat rantai. Kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yang lebih baik.

5. Bahan berkhasiat baik diambil bersama makanan. Ianya lebih berkesan menyerap bersama makanan dan mempertingkatkan keberkesanan penghadaman lain-lain faktor makanan.

6. Bahan berkhasiat adalah selamat. Tiada satu pun kenyataan yang tercatit mengenai merbahayanya dengan pengambilan vitamin, zat galian dan asid amino.

7. Bahan berkhasiat tidak menghasilkan tindak balas kepada seseorang. Ianya hanya memberi kesan sekiranya bahan-bahan berkhasiat ternyata kekurangan dalam tubuh badan.

8. Bahan-bahan berkhasiat bertindak secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang. Ia kebiasannya mengambil masa berbulan-bulan untuk mencapai kesan kejayaan.

9. Bahan berkhasiat bertindak merawat terhadap PUNCA penyakit sekiranya digunakan kerana menampung kekurangannya. Jika sesuatu keadaan yang sedia ada itu berpunca dari kekurangan sesuatu bahan berkhasiat yang tertentu oleh itu menambahkannya ketika mengambil makanan dapat mengatasi masalah serta kerosakan yang telah terjadi dan tidak berulang lagi.

10. Orang tua memerlukan lebih banyak bilangan khasiat, oleh kerana faktor-faktor kekurangan yang berlarutan begitu lama serta penghadaman yang lemah.

Boleh membaca artikel berkenaan supplement di blog Dr Zubaidi

Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Isnin, 20 Oktober 2014

Video Ustazah Norhafizah mengenai amalan pemakanan sunnah dan EKF

Setiap kali hakak berurusan dengan pelanggan, mereke sering berkongsi mengenai sumber sumber dari mana mereka dapatkan maklumat berkenaan EKF, kebanyakkan daripada blog www.drzubaidi.com dan ada juga daripada ustazah norhafizah.

Hakak sendiri pun tak tahu tentang kewujudan vedeo sampailah ada hakak ni yang bagitahu...

Rugi kalau tak tonton video ni sebab banyak amalan dan pemakan sunnah yang diceritakan oleh Ustazah Norhafizah sendiri termasuklah Kacip Fatimah.


Yang hakak sempat capture kat sini bila Ustazah cerita bila je ambil EKF terus rasa macam nak buat semua kerja, stamina semakin kuat. 


Nak dapatkan EKF, ETA atau Vitamin C Serum?
Whatsapps: 0167761180

Kulit semakin cerah dengan VITAMIN C SERUM #Testimonial

Harini hakak ni nak  review products baru launch di pasaran dalam beberapa bulan, produk keluaran NN beauty empire,sebelum hakak join to become a dealer for the products ni hakakdah buat research berkenaan kebaikan  vitamin C terhadap kulit (nanti hakak akan terangkan dalam entri yang lain) . hakak hanya menggunakan produk ini beberapa bulan tetapi dah nampaak kesan positif bila bintik2 hitam dah mula berkurang walaupun tidaklah ketara ..Lain kali hakak hapdate entry kulit wajah sebelum dan selepas ya!

Well VITAMIN C SERUM tengah2 panas posmen hantar terus hakak hapdate ..



tapi hari ni hakak nak review hakak kite dealers yang juga menggunakan SERUM VITAMIN C dan kesan positif nampak sangat ketara, cayaa lah!

Tahniah kepada hakak kita sebab berjaya mendapat hasil yaang memuaskan

If uolss nak cuba please whatsapps hakak ye .. The price is only RM60 exclude postage then hakak berbesar hati nak bagi gift .. gift apa? Rahsia .. beli dulu baru tahu ..

Saya ada kenalan kamu ikhlas .. :)
Whatsapps: 0167761180
pejabat: 097784025



Ahad, 19 Oktober 2014

Ekstrak Kacip fatimah VS Evening Primrose Oil

Saya mendapat banyak pertanyaan mengenai perbezaan Ekstrak Kacip Fatimah dan Evening Primrose Oil, sebenarnya kedua-dua tumbuhan ini mempunyai persamaan darisegi fungsi dan kebaikannya. Tetapi Kacip Fatimah lebih sinonim dengan perubatan tradisional namun kurang mendapat sambutan kerana masih ramai yang belum mempercayai keberkesanan produk dari nusantara ini, mereka rata-rata lebih mempercayai produk luar namun tak ramai yang tahu produk UTM bertaraf antarabangsa.



Mari kita lihat perbezaan produk ini...

Origin

Kacip Fatimah atau nama saintifiknya Lubisa Pumila.



"Kacip Fatimah (Labisia Pumila) adalah tumbuhan berbunga di dalam keluarga Primulaceae yang berasal dari Malaysia. Ia adalah tumbuhan bersaiz kecil dan boleh didapati secara meluas di bawah dataran lantai hutan"


 Evening Promise 



 Berasal dari Amerika Utara dan Selatan. Pokok Petang atau Primrose tree, walaupun pada asalnya ia berasal dari Arnerica Utara, ia telah diimport ke Itali dan di sebarkan ke seluruh Eropah.

Gedebak gedebuk panjang punya cerita kita boleh simpulkan yang dua jenis pokok ini mempunyai origin yang berbeza dan jelas menunjukkan Kacip fatimah atau Lubiasa pumila berasal dari asia manakala primerose


Kajian
Fungsi dan kebaikan Ekstrak Kacip Fatimah(EKF) adalah hampir sama dalam mengatasi masalah dalaman wanita, namun dalam banyak kajian yang dijalankan oleh para saintis mendapati Kacip Fatimah sangat sesuai dan effective untuk wanita asia, dan tentu setiap yang Allah cipta sekeliling kita mempunyai perkaitan dan kebaikan untuk diguna pakai.. Dengan jelas menunjukkan Allah SWT sengaja mencipta thmbuhan ini untuk dinikmati kebaikannya dan bersesuaian dengan wanita asia manakala Evening Primerose dicipta sesuai dgn wanita barat

Kebanyakkan EPO dihasilkan di negara Eropah dan di eksport ke Malaysia, namun dalam kajian saintifik yang dijalankan untuk menghasilkan EPO sudah tentu menggunakan wanita Eropah untuk mendapatkan keberkesanan kajian mereka yang berbeza genetik dengan wanita asia. Perbezaan genetik mungkin kadangkala tidak mendatangkan kesan effective kepada tubuh wanita asia berbanding wanita eropah.

Jadi percalah dengan produk yang dihasilkan oleh saintis asia ini mempunyai kebaikan yang luarbiasa dan sesuai dengan genetik wanita asia. Kajian saintifik yang dilakukan oleh unit penyelidikan Institute Pembangunan Bioproduk UTM merangkumi kesesuaian dos untuk tubuh wanita asia jadi tidak hairanlah EKF mula mendapat sambutan di Jepun dan Korea.

Maka buatlah pilihan sendiri, namun saya sarankan wanita asia bertukar kepada EKF kerana ianya dijamin HALAL serta penghasilannya sentiasa dipantau oleh mereka yang berkelayakan. 

YA DIJAMIN HALAL DAN 100% ASLI!


Selasa, 14 Oktober 2014

EKSTRAK KACIP FATIMAH (UTM)

Hari ni saya review semula berkenaan Ekstrak Kacip Fatimah ye puan-puan.. 


Ekstrak Kacip Fatimah (EKF) keluaran UTM adalah bersih, terjamin dan halal kerana UTM mempunyai makmal sendiri dimana kajian saintifik telah dilakukan oleh penyelidik UTM dan di pantau oleh Institut Pembangunan Bioproduk, UTM. Ia adalah ekstrak (pati) 100%, bukan seperti kebanyakan keluaran lain yang menggunakan serbuk batang kayu. 
Mendapat kelulusan KKM & Halal Jakim.

Sesuai untuk wanita yang : 
1.CEPAT LETIH
2,HAID TIDAK TERATUR
3.KEPUTIHAN yang BANYAK
4.SENGGUGUT yang TERUK


Khasiat Ekstrak Kacip Fatimah Keluaran IBD UTM. 
1. Mengatur Semula Kitaran Haid bagi wanita yang sudah lama tidak datang haid atau kitaran haid yang tidak teratur 
2. Mengurangkan keputihan atau lendiran yang melampau dari faraj. 
3. Merawat kecederaan dan mengecutkan Rahim/faraj selepas bersalin atau keguguran.
4. Menambah tenaga dan syahwat semasa hubungan intim bersama suami.
5. Melancarkan proses kelahiran bayi (diambil pada minggu kehamilan ke – 38)
6. Melangsingkan badan dan menegangkan otot – otot
7. Melancarkan perjalanan darah haid sekaligus mengurangkan sakit senggugut. 
8. Mengatasi masalah kemurungan(meroyan) selepas bersalin.
9. Mengurangkan risiko ‘turun rahim’ atau uterine prolapse.
10. Mengurangkan masalah menopause seperti rasa panas, kekeringan dan kegelisahan. 

Cara Pengambilan : 
60 kapsul untuk kegunaan 2 bulan.

Period datang semula setelah mengamalkan EKF


Alhamdulillah dpt feedback yg positif dari akak ni lps consume EKF.Beliau mengalami period xregular lps consume xsmpai seminggu, period yg sepatutnya dh lma keluar akhirnya keluar jugak.. 

p/s: Ekstrak Kacip Fatimah bertindak secara semulajadi jadi anda xperlu gunakan ubatan yg mengandungi steroid utk merangsang pengeluaran haid.

Ekstrak Kacip Fatimah
Add caption

Isnin, 11 Ogos 2014

PROMOSI EKSTRAK KACIP FATIMAH! memang berbaloi!!

Yeayy! promosi SEPANJANG SHAWAL!!
dengan harga promosi boleh dapat EKF dengan harga RM90 free postage dengan 60biji supplement untuk 2 bulan penggunaan... berbaloi kan??


Khamis, 7 Ogos 2014

Ekstrak Kacip Fatimah merawat masalah hormon - Testimonial

Alhamdulillah saya tersengih setiap kali baca message whatsapp daripada pelanggan EKF saya ni, rasa puas bila pelanggan dapat rasa perbezaannya selepas consume secara konsisten.

Kebanyakan wanita di luar sana ramai yang mengalami masalah haid tidak teratur.. apakah punca haid tidak teratur? puncanya adalah daripada masalah ketidakseimbangan horman dalam badan.

Dengan pengambilan Ekstrak Kacip Fatimah insyAllah mampu memberikan keseimbangan hormon. Kadang kala berpunca daripada hormonlah kita sering berasa letih dan tidak bermaya.




Lanjutan promosi dan penukaran no baru.

Rasanya masih belum terlambat untuk  mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin untuk smua umat islam di Malaysia.

Sebenarnya promosi raya dah lepas tapi dilanjutkan sehingga penghujung Shawal yer. Jadi bagi sesiapa yang nak dapatkan EKF dengan free postage+ gift bole whatsapp lelaju ye..

No telefon juga telah bertukar ke 0167761180.. Harap maklum ye kengkawan..
Terima kasih :)


Selasa, 8 Julai 2014

Jom jadi ejen dropship EKF!

Saya dengan berbesar hati nak mempelawa ibu-ibu, mak-mak, mummy-mummy, kakak, adik, saudari atau saudara untuk join sebagai dripshipper  Ekstrak Kacip Fatimah keluaran UTM. Apa yang bestnya jadi dropshipper?

1. Tak perlu beratur panjang post barang
2. Tak perlu modal
Tak perlu!... Tak perlu!... Tak perlu!

Anda hanya perlu mempromosikan Ekstrak Kacip Fatimah keluaran UTM ini



Urusan pengeposan akan dilakukan oleh saya 100%.. Anda hanya perlu membuat promosi dan ambil order dari pelanggan yang confirm nak beli EKF.

Jadi kalau berminat sila PM saya di link EKF ini atau whatsapp 0167761180

Selasa, 1 Julai 2014

Fungsi Phytoestrogen untuk wanita


Sesetengah wanita yang mengalami masalah dalaman wanita kebanyakannya berpunca daripada kurangnya phytoestrogen dalam tubuh. Apa pentingnya Phytoestrogen itu? mari kita lihat FAQ yang saya telah sediakan, semuanya berdasarkan rujukan dari pelbagai artikel.

apa itu PHYTOESTROGEN?
>>Phytoestrogen adalah komposisi biokimia semulajadi dalam tumbuhan yang mengandungi kesan seperti hormon estrogen yang lemah. >> sumber<<

Apakah pentingnya PHYTOESTROGEN ini?
>>Ia adalah satu unsur yang penting untuk wanita kerana keupayaan melindungi setiap sel dalam badan wanita terdedah kepada radikal bebas. Radikal bebas ini agak MERBAHAYA kerana ia BOLEH MERANGSANG SEL PAYUDARA untuk membesar dan seterusnya menyebabkan terjadinya kanser payudara. >>sumber<<
>>PHYTOESTROGEN juga dapat membantu MENGURANGKAN KOMPLIKASI DIABETES DAN SAKIT JANTUNG, Ia juga penting dalam menstabilkan hormon dalam tubuh wanita dan sekaligus membantu dalam melancarkan haid dan meningkatkan tahap kesuburan wanita serta mengurangkan masalah menopause.
>>Ia juga penting dalam memberikan kekuatan stamina dalam tubuh agar tidak terlalu letih serta mengandungi ANTI OKSIDA dan ANTI RADANG yang penting dalam penyembuhan beberapa jenis penyakit dan AWET MUDA  >> sumber<<

Apakah jenis tumbuhan di Malaysia yang mengandungi PHYTOESTROGEN?
>>Di Malaysia terdapat banyak jenis tumbuhan yang mengandungi PHYTOESTROGEN namun yang paling mendapat perhatian setakat ini adalah Kacip Fatimah atau nama saintifiknya Labisia pumila.>>sumber<<

Apakah nama produk yang menggunakan Kacip Fatimah sebagai bahan asas dan asli?
>>Ekstrak Kacip Fatimah (EKF) dari UTM adalah 100% asli bukan dari habuk kayu atau racikan, ianya diproses secara teliti sehingga menjadi ekstrak dan telah di sukat dalam dos yang bersesuaian dengan tubuh wanita dan dicapsulekan.Pengeluaranya berpusat di IBD (Institute of Bio product Development) UTM iaitu hasil daripada penyelidikan para saintis dalam dan luar negara.

Adakah ia mendapat kelulusan JAKIM dan KKM?
>>YA

Apakah perbezaan Kacip fatimah yang direbus dan dihasilkan sendiri?
>>Kacip Fatimah yang telah direbus atau dihasilkan sendiri adalah dikuatiri melebihi dos yang diperlukan tubuh. Ekstrak Kacip Fatimah-EKF dari UTM ini telah melalui piawaian yang dibenarkan dan dosnya sesuai untuk tubuh wanita.>>sumber<<


Bagaimanakah caranya untuk saya mendapatkan EKF ini?
>>Hanya perlu whatsapp: 0167761180

atau inbox fb: https://www.facebook.com/EkstrakkacipfatimahEKF?ref=hl


Isnin, 30 Jun 2014

Stok baru EKF dah sampai!

Stok EKF saya memang dah kering sangat jadi bila ada order saya terpaksa hold dulu dan ada yang antara mereka yang urgent nakkan EKF saya akan passing ke pengedar lain supaya customer tak tertunggu-tunggu. Tapi Alhamdulillah stok yang dinanti-nantikan dah sampai dengan jayanya..

Yang terbaru ni saya kalau saudari dan puan-puan yang order saya akan hantar dalam packaging baru ye. Lepas ni Insyallah saya akan kepilkan sekali bersama goodies.. 

apa? goodies?? macam menarik ajer.

tapi masih  tercari- cari idea nak bagi goodies apa. Insyallah mungkin lepas ramadhan saya akan start dengan free goodies!

Nanti ada goodies harga makin meningkat ke?
jangan risau harga tetap pada takuk lama.. suke letewww


Stok baru

Packaging baru untuk customer terchenta!






Nak memiliki Ekstrak Kacip Fatimah EKF?
sila ke link berikut

atau nak lebih cepat sila whatsapp:
01596102864

Jumaat, 27 Jun 2014

Bekerja dari rumah

Yang sebenarnya seronok juga bekerja dari rumah sambil-sambil jaga anak. Yang penting dapat tengok anak membesar depan mata tanpa perlu berkompromi dengan kerja yang terikat dengan bos. Sekarang saya adalah bos dan saya juga pekerja, nak masuk kerja pukul berapa? ikut suka saya.. nak pakai baju apa pun ikut suka hati saya.. tak perlu nak iron baju xperlu nak berfesyen hanya duduk depan laptop bila dah selesai uruskan hal anak dan mengemas rumah, buka inbox dan periksa sebarang order atau pertanyaan. Kalau ada order sekali pun, saya hanya perlu bungkus EKF yang dipesan customer dan post melalui pickup servis pos laju.. mudah kan?.. cukup time masak untuk suami..

Saya sikit pun xambil kesah kalau ada sesetengah orang yang cakap "belajar tinggi-tinggi last2 melekat kat rumah" pada saya, saya perlu scarified melepaskan cita-cita semata-mata untuk membesarkan anak saya jadi tidak ada sebarang kerugian yang saya perlu tanggung, apa yang saya dapat adalah kepuasan membesarkan anak dan menguruskan keluarga dan yang penting saya tak goyang kaki walaupun suami tidak mengesyorkan saya bekerja namun dia beri saya semangat untuk saya memulakan bisness dari rumah ni. Alhamdulillah... 

Saya pegang kata-kata mak mertua saya "belajar tinggi dan memilih untuk menjaga anak2 tidak bererti satu kerugian" gunakan kebolehan akal fikiran kita untuk melakukan sesuatu out of standing!

Sekian mekasih :)

Isnin, 16 Jun 2014

EKF mahal??



Ramai yg bertanyakan mengenai harga EKF yg agak mahal dan mengapa pengeluaran EKF terhad.

1. Produk daripada penyelidikan RND gabungan para2 saintis dari UTM, UPM dan USM yang menggunakan sumber Kacip fatimah sebagai bahan kajian seterusnya terhasilnya Ekstrak Kacip Fatimah.

2. Pengeluarannya berpusat di makmal khas di IBD UTM dan dipantau secara klinikal oleh para2 saintis serta selamat digunakan tanpa campuran bahan pengawet .

3. Dihasilkan dengan mematuhi dos2 yg sesuai utk tubuh wanita serta selamat digunakan.

4. Bilangan pengeluaranya juga adalah terhad dan ekslusif bagi menjamin mutu dan kualitinya.

5. Ianya adalah 100% ekstrak dari tumbuhan Kacip fatimah atau nama saintifiknya 'Labisia pumila'. Perlu diingatkan penghasilannya bukan dari racikan batang pokok kacip fatimah TAPI DIEKSTRAK!

6. Mendapat kelulusan dari KKM dan JAKIM

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
UNTUK KETERANGAN LANJUT @ INGIN MEMILIKI EKF SILA


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Khamis, 8 Mei 2014

Kebaikan EKF







Sy nak story sikit mengenai kebaikan EKF ni...

Ekstrak Kacip Fatimah (EKF) keluaran UTM adalah bersih, terjamin dan halal kerana UTM mempunyai makmal sendiri dan kajian dilakukan oleh penyelidik UTM dan dipantau oleh Institut Pembangunan Bioproduk UTM. EKF ialah 100% ekstrak (pati) dan bukannya menggunakan serbuk batang kayu.
Harga sebotol (60 kapsul untuk 2bulan) : RM90 (promosi trmsuk postage)
Untuk tempahan : pm/whatsapp 01596102864

Kebaikan EKF:-
1.Membantu mengembalikan kecergasan wanita terutama yg bekerjaya.
2. Memulihkan kitaran haid
3. Mengurangkan/menghilangkan rasa sakit senggugut.
4. Menambahkan kesuburan wanita (terutama yg ingin mendapatkan zuriat)
5. Memperbaiki faraj dan mengecutkan rahim.
6. menambahkan kelembapan vagina.
7. menyelesaikan masalah keputihan.
8. sesuai dimakan oleh anak gadis yg sudah haid dan wanita yg telah monopos.
9. Sesuai bg mereka yg baru mengalami keguguran.
10. Memudahkan proses melahirkan anak (dimakan ketika minggu akhir kehamilan)
11.Mengurangkan risiko "rahim turun"( uterine prolapse)
12. Mengurangkan masalah monopouse seperti rasa panas,kekeringan dan mood tidak menentu.

Selasa, 11 Mac 2014

Ainun Mardhiyyah Binti Mu'min


Assalamualaikum.. Ya Allah dah lama sangat x update blog ni sejak2 bergelar ibu.. Alhamdulillah saya telah selamat melahirkan baby gurl yang diberi nama Ainun Mardhiyyah Binti Mu'min dan sekarang dah nak masuk 3 bulan usianya. ermm 43weeks in my tummy!


during 2days old

during 2months old

2months old
5days old.. (sorry xikut susunan)..

ok bz.. sekian terima kasih :)